Blaž Slišković (©Marko Tešanović/Mozzart Sport)
Blaž Slišković (©Marko Tešanović/Mozzart Sport)

Otpali Lalatović i Drulović, Baka Slišković novi trener Želje

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.04.21. | 13:03

Umesto Amara Osima...

Fudbalski klub Željezničar dobio je novog trenera. Legendardni Blaž Slišković naslediće na užarenoj klupi Amara Osima.

Potvrdio je to Željezničar još sinoć na zvaničnoj stranici, ali je popularni Baka to demantovao, rekavši da još nije došlo do zvaničnog dogovora, jer nisu ispunjeni svi zahtevi. Ipak, Blaž Slišković je jutros došao u Sarajevo, zaputio se ka Grbavici i, na koncu, usledila je pružena ruka, te je 61-godišnji stručnjak zadužio plavu opremu.

Izabrane vesti

Utisci su fenomenalni, kao i uvek kad dođeš na Grbavicu. Jedan od najlepših stadiona, ako ne i najlepši u Bosni i Hercegovini. Infrastruktura, celi ambijent i sve je odlično. Zadovoljstvo mi je što sam ovde i nadam se dobroj saradnji“, prve su impresije novog trenera Željezničara.

Ne bojim se ničega. Željini navijači su specifični, uz Horde zla su najveća grupa u BiH. Trener mora biti spreman na aplauz, ali i na pogrdne reči, te provokacije. Sve je do rezultata. Nadam se da će moj rad biti prepoznatljiv na terenu, a ako bude kvalitetan i zadovoljavajući za navijače, verujem da će moj odnos s njima biti dobar. Oni ne traže puno od igrača, žele maksimum na svakoj utakmici. Došao sam da napravim najbolje što mogu i znam uz igrače, ali su oni najodgovorniji na terenu iako ja biram ekipu. Navijače pozdravljam i verujem da ćemo se zajedno radovati", jasan je Slišković.

Blaž Slišković je rođen 30. maja 1959. godine u Mostaru.

Trenersku karijeru počeo je u Hrvatskom Dragovoljcu, a zatim je vodio Zrinjski i Brotnjo. Od 2002. do 2006. godine bio je selektor reprezentacije BiH. Kao šef struke vodio je Hajduk, Zrinjski, Tiranu, Al-Ansar, kineski QD Jonon, Široki Brijeg, a poslednji angažman je imao u Hong Kongu vodeći Kiči. Dva puta je osvajao Premijer ligu BiH sa mostarskim Zrinjskim.

Podsetimo, kao kandidati za Željinu klupu jedno vreme su, bar po medijskim napisima, figurirali i Nenad Lalatović i Ljubinko Drulović.


tagovi

Blaž SliškovićFK ŽeljezničarŽeljezničar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara