Vili Orban (©Reuters)
Vili Orban (©Reuters)

Otvoren put RB Lajpcigu do prvog većeg komada srebrnine

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.03.22. | 14:05

Kup Nemačke: Bikovi večeras gostuju Hanoveru u sklopu četvrtfinala

Pod vođstvom trenera Domenika Tedeska, RB Lajpcig doživljava svojevrsni preporod. Dobro se snalazi i na domaćoj i na evropskoj sceni i ne bi da pokvari reputaciju u večerašnjem sudaru sa Hanoverom u borbi za polufinale DFB Pokala. Posle eliminacije Bajerna, Dortmunda i Leverkuzena, Bikovi mogu se da se smatraju najvećim kandidatom za osvajanje vrednog trofeja u Kupu. Pehar je jasan cilj za Lajpcig, koji čeka na prvi veći komad srebrnine.

Poslednji meč u Bundesligi Die Roten Bullen je igrao u Bohumu, i zaista ga je koštao mnogo energije kako bi osvojio tri boda protiv žestokog protivnika.

Izabrane vesti

Gostima će zato biti najvažnije da se fizički oporave od tog meča.

"Na papiru je Hanover jedna od slabijih ekipa u konkurenciji. Ipak, možemo da se nosimo sa ulogom favorita i srećni smo što smo u takvoj poziciji. Bilo bi veliko razočarenje za nas da ne pobedimo u ovom takmičenju. Želimo da dobijemo sve ostale mečeve u Kupu Nemačke", poručio je rivalima Tedesko.

18.30: (7,75) Hanover (5,00) RB Lajpcig (1,43)

Inače, Lajpcig je već siguran učesnik četvrtfinala Ligi Evrope. Trebalo je da se bori protiv moskovskog Spartaka, ali je ruski tim isključen iz takmičenja zbog ratne invazije na Ukrajinu. Nemačka ekipa se tako automatski kvalifikovala za sledeću fazu.

"Dobro je da su i UEFA i FIFA donele takve odluke. Ne bi bilo u redu da klubovi, igrači ili nacionalni savezi sami moraju da se nose sa nečim ovakvim. Poznajem dobro Spartak, razvio sam prijateljski odnos sa tamošnjim igračima i zvaničnicima. Ova situacija je veoma loša za njega", rekao je gostujući strateg Domeniko Tedesko, koji je proveo oko godinu i po dana na klupi u ruskoj prestonici pre preuzimanja Bikova.

Izabranici trenera Kristofa Dabrovskog su neočekivano lako savladali Borusiju Menhengladbah u poslednjem kolu Kupa Nemačke, pa će sada izazvati još jednog prvoligaša, koji bi ipak trebalo da predstavlja daleko teži ispit.

Generalno, Hanover se u Cvajti ponaša prosečno, osim toga, još nije obezbedio opstanak, jer se nalazi šest koraka daleko od zone ugroženih.

----------------------------

Sve utakmice Kupa Nemačke možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

----------------------------

NEMAČKA, KUP - ČETVRTFINALE

Utorak

Union Berlin - Sankt Pauli 2:1 (1:1)

/Beker 45, Foglzamer 75 - Kjereh 21/

Sreda

18.30: (1,65) Hamburger (4,10) Karlsrue (5,60)

18.30: (7,75) Hanover (5,00) RB Lajpcig (1,43)

20.45: (3,25) Bohum (3,20) Frajburg (2,45)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup NemačkeRB LajpcigHanover

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara