Ovo se ne pamti: Levandovski sam efikasniji od svih tandema Evrope?!

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.03.21. | 10:40

Najbliži su mu Lautaro i Lukaku...

Činjenica da je Bajern Minhen skoro 80 minuta u utakmici sa Štutgartom imao igrača manje nije sprečila Roberta Levandovskog da nastavi strašnu golgetersku seriju. Na 15 od 16 poslednjih mečeva Poljak je postizao makar po gol. Juče čak tri komada, pa su na njegovom kontu ove sezone ukupno 42.

U nedeljama iza nas vodilo se dosta polemika oko toga hoće li Leva uspeti da sruši rekord Gerda Milera od 40 pogodaka u jednoj bundesligaškoj sezoni (1971/72). Više ta dilema ne postoji. Do kraja šampionata Nemačke ostalo je još sedam kola, Levandovski kraj svog imena ima brojku 35 i mada mu je potrebno još nemalih šest golova niko ne sumnja da će najbolji fudbaler današnjice uspeti u svojoj nameri.

Izabrane vesti

Niko ne sumnja da će Leva ove sezone konačno uzeti Zlatnu kopačku, a ako u ovako velikom stilu završi sezonu čudo bi bilo da ostane i bez Zlatne lopte koja mu je prošle sezone izmakla samo zbog korona-krize.

Ali o tom - potom.

Jedan podatak posebno impresionira kada je u pitanju Robert Levandovski. Pazite sad: Poljak je sa svojih 35 golova u šampionatu efikasniji od svih najboljih tandema ove sezone?! Bajernov par Levandovski - Miler, podrazumeva se, nema konkurenciju (45 golova), međutim, ostali ne mogu da se nose ni sa samim Levandovskim.

Trenutno najbliži su mu Romelu Lukaku i Lautaro Martinez (kombinovano 33 gola), svi ostali dosta dalje.

A o kakvim se tandemima radi pogledajte u tabeli:



tagovi

Robert Levandovski

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara