Mesut Ozil (Reuters)
Mesut Ozil (Reuters)

Ozil konačno daje povod za euforiju, Fener bez prava na grešku protiv Geztepea

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.11.21. | 15:16

Fenerbahče bi potencijalnom pobedom skočio na četvrtu poziciju i prišao lideru Trabzonu na deset bodova zaostatka

Nije blistao Fenerbahče u grupnoj fazi Lige Evrope, a ne igra naročito ubedljivo ni u turskoj Superligi u kojoj zaostaje čak 13 bodova za liderom Trabzonom. Velikan iz Istanbula večeras (18.00) ima priliku, ali i jednu vrstu imperativa da smanji zaostatak za vodećim timom Superlige, a biće zadovoljan jedino ukoliko pobedi Geztepe na gostovanju. Reč je o timu iz zone ispadanja koji je samo jednom slavio na prethodnih devet ligaških utakmica.

(3,35) Geztepe (3,35) Fenerbahče (2,20)

Izabrane vesti

Ako ekipa Vitora Pereire nije u stanju da pobedi klub sa dna tabele i pored činjenice da će u duel morati da se upusti bez prvog golmana Bajindira i štopera Marsela Tiserana, onda i ne zaslužuje da konkuriše za trofej na koji čeka od sezone 2013/14.

Uzdaće se Fenerbahče u činjenicu da Geztepe poseduje jedan od najslabijih napada Superlige koji je konkretno naudio rivalima tek 12 puta na 13 mečeva, kao i u prvu zvezdu tima i najboljeg strelca Mesuta Ozila.

Došao je nekadašnji reprezentativac Nemačke iz Arsenala u Fenerbahče u januaru ove godine, digao Istanbul na noge svojim pojavljivanjem, ali ne i igrama u drugom delu prošle sezone. Međutim, u aktuelnoj je odlučio da ponudi navijačima Kanarinaca ono zbog čega su bili euforični kada je kročio na Bosfor. Na prvih deset prvenstvenih utakmica imao je samo jedan namešten gol, a sada na isto toliko čak četiri postignuta pogotka i jednu asistenciju. Pritom je vezao golove protiv Kajzerija i gradskog rivala Galatasaraja.

Propustio je okršaj sa Olimpijakosom u Pireju gde je njegov tim poražen minimalnim rezultatom, ali u Fenerbahčeu nemaju razloga za brigu - Nemac tvrdi da je povreda nožnog zgloba prošlost.

"Otok i bolovi su potpuno iščezli. Spreman sam da igram. Žao mi je što sam propustio utakmicu sa Olimpijakosom, ali srećom nisam dugo bio van ekipe. Čeka nas ozbiljan test, ali verujemo u pobedu. Do kraja prvenstva ćemo biti u trci za titulom. Fenerbahčeovo ime uvek ide uz trofej. Pokazali smo to i u meču sa Galatom. Pokazaćemo istovetnu želju i energiju i protiv Geztepea", rekao je Ozil.

Meč sa Anjtrahtom u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope za Fener neće imati rezultatski značaj pošto će sigurno na proleće igrati nokaut fazu Lige konferencija. Samim tim, Kanarinci mogu maksimalno da se fokusiraju na mini seriju od dve utakmice - protiv Geztepea i fenjeraša Rizea. Na papiru to izgleda kao raspored za maksimalnih šest bodova kao i prilika da uz malo sreće i Adanin otpor Trabzonu dodatno priđe prvoj poziciji.

TURSKA 1 – 14. KOLO

Petak

Bašakšehir - Altaj 0:0

Adana Demir - Kasimpaša 0:0

Subota

Antalija - Alanja 3:0 (1:0)

/Balči 40, Mukairu 68, Floranus 90/

Rize - Kajzeri 1:0 (0:0)

/Aj 48/

Bešiktaš - Giresun 0:4 (0:1)

/Dijabate 22, Balde 55, Seržinjo 64, Čampnes 90/

Nedelja

Gazijantep - Konja 3:2 (1:1)

/Koker 18, Demir 52, Figueiredo 86 – Giljerme 7pen, Čikaleši 72/

Karagumruk – Trabzon 0:2 (0:1)

/Đanini 17pen, Omur 62/

Sivas – Hataj 4:0 (2:0)

/Enrike 22pen, Jatabare 43, 48, 86/

Malatija - Galatasaraj 0:0

Ponedeljak

18.00: (3,60) Geztepe (3,45) Fenerbahče (2,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FenerbahčeGectepeMesut Ozil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara