(©Reuters)
(©Reuters)

Pačuka kreće po treću u nizu, tradicija i Žinjakova forma nisu naklonjeni Tigresu

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.03.21. | 23:25

Meksička Klausura: Francuski napadač nikako da uđe u golgetersku formu. Vicešampion sveta uhvatio zalet

Meksički šampionat jedan je od najjačih na američkom tlu, verovatno i najjači na severnoj hemisferi. Kvaliteta ne manjka, kao ni novca, a kada se na to dodao i veliko interesovanje navijača, jasno je zašto se evropski fudbaleri odlučuju da preplivaju Atlantik i u poznijim igračkim danima oprobaju se u Meksiku. Po dinamičnosti i atraktivnosti meksički šampionat može da se uporedi sa prvenstvima Brazila i Argentine, ne zaostaje ni po kvalitetu i ulaganjima, a daleko je nepredvidiviji.

U finalu Aperture našli su se Leon i Pumas. Na tron se popeo Leon, a u Klausuri su ta dva tima pri dnu tabele i van plej-of zone. Sve se okrenulo naopačke i sada kolo vode Kruz Azul i Klub Amerika. Utakmicom između Pačuke i Tigresa otvoriće se 12. kolo Klausure (03.00), a mirne duše može se reći da su uz Leon i Pumas ova dva kluba najveće razočaranje.

Izabrane vesti

03.00: (2.45) Pačuka (3.00) Tigres (2.95)

U pauzi između Aperture i Klausure predviđalo se da bi Tigres mogao daleko da dogura. Ubrajao se među favorite, a posle 10 odigranih mečeva nalazi se na rubu plej-of zone. Prva strela tima je zakazala. I ne samo prva strelac, već i najzvučnije ime. Kada se spomene Tigres, prva asocijacija je Andre Pjer Žinjak. Francuski napadač je 2015. godine izašao iz zone komfora, napustio je Marselj i domovinu, stigao u Tigres i po svemu sudeći će u Meksiku završiti karijeru. Nedavno je produžio ugovor sa timom iz San Nikolasa, ali mu u Klausuri nikako ne ide.

Rešetao je u Aperturi, bio strah i trepet, uostalom kao i svih prethodnih sezona, ali u Klausuri to nije slučaj. A nije loše krenulo. Žinjak je na startu Klausure zatresao mrežu Leona, doneo je pobedu Tigresu i ugasio se. Od tada je pogodio samo protiv Pueble u pretprošlom kolu, ali ne iz igre, već sa bele tačke.

U slaboj golgeterskoj formi Andrea Pjera Žinjaka treba tražiti razlog zašto Tigres igra ispod svih očekivanja. U prethodne četiri runde Tigres nije osetio slast pobede, osvojio je cela dva boda i blizu je ispadanja iz plej-of zone. Ne pronađe li put do trijumfa, izvesno je da će se spustiti na tabeli.

A upravo bi Pačuka mogla da ga prestigne. Do pre 10 dana pitali su se igrači, stručni štab i čelnici Pačuke da li su bačene čini na klub. Tek iz 10. pokušaja je Pačuka ostvarila trijumf. I ne samo to, vezala je dva. Tako da Pačuka i Tigres u dijametralno suprotnom raspoloženju dočekuju međusobni susret. Pačuka je sa te dve pobede sakupila više bodova nego u petrhodnih devet rundi. Tri meča je bez poraza i počela je da daje znake života.

.....................................................................................................

* Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

......................................................................................................

Trener Tigresa Rikardo Fereti neće imati na raspolaganju sunarodnika Rafaela Karioku. Brazilski vezista nije se oporavio na vreme, i dalje oseća bol u lumbalnom delu, i preskočiće gostovanje Pačuki. Njegovim izostankom Tigres je doživeo težak udarac. Rafael Karioka je uz Nauela Guzmana i Gvida Pizara nezamenjiv šraf, sakupio je preko 900 minuta i njegov izostanak će se osetiti u igri Tigresa. Druga žrtva je Havijer Akino, ali sopstvene gluposti. Meksikanac je suspendovan za ovaj meč, a prethodnih dana Andre Pjer Žinjak nije trenirao punim intenzitetom. U tim se vratio Hulijan Kvinjones. Trener Fereti ga je sredinom prošlog meseca zbog nediscipline odstranio iz tima, ali je, ipak, rešio da ga rehabilituje.

Tigres je bez pobede na poslednjih pet susreta sa Pačukom. Četiri su završena podelom bodova, a Pačuka je do jedinog trijumfa stigla prošlog februara. Kazim Ričards i Agire su golovima u drugom poluvremenu zapečatili sudbinu Tigresa. Tim iz San Nikolasa zaboravio je kako je to trijumfovati na gostovanju Pačuki. Sa celim plenom se nije vratio kući šest i po godina.


tagovi

Meksiko 1TigresPačukaAndre Pjer Žinjak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara