Foto: AFP
Foto: AFP

Palas krade Violi Vlahovićevu zamenu

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.12.21. | 00:43

Borha Majoral od januara gotovo izvesno napušta Romu

Dogovorila je Fjorentina već prvo januarsko pojačanje u napadu, ali će gotovo sigurno ostati bez najvećeg blaga. I ne samo što će izgubiti Dušana Vlahovića, već bi mogla da ostane i bez njegove zamene, jer kako piše lokalni La Nacione, u borbu za potpis Borhe Majorala ozbiljno se umešao Kristal Palas.

Otkako je srpski napadač odbio produžetak saradnje sa Ljubičastima, klub iz Firence je identifikovao Majorala kao nekoga ko bi mogao da ga odmeni. Fudbaler Real Madrida je već godinu i po dana na pozajmici u Romi, Vučica će imati i opciju otkupa njegovog ugovora za 20.000.000 evra, ali je ipak neće aktivirati.

Izabrane vesti

Razlog tome je dolazak Žozea Murinja na Olimpiko. Majoral je pod vođstvom Paula Fonseke imao pristojnu minutažu prošle sezone, pa iako je delio mesto sa Edinom Džekom, postigao je 17 golova u svim takmičenjima.

Ove sezone se situacija promenila, Murinjo je poverenje ukazao letošnjim pojačanjima Tamiju Abrahamu i Eldoru Šomurodovu, zbog čega je Majoral počeo samo tri utakmice. Prethodnih nedelja se spekulisalo da će Majoral ostati u Seriji A, odnosno da će iz Rome preći u Fjorentinu koja bi takođe da pozajmi 24-godišnjeg napadača od Reala, ali se pojavljivanjem londonskog kluba situacija menja.

Naime, kako piše pomenuti izvor, Kristal Palas je spreman da odmah iskešira 15.000.000 evra Kraljevskom klubu za Majoralovu slobodu, a Madriđani bi radije uzeli novac nego ga ponovo slali na pozajmicu (prethodno išao na kaljenje u Volfzburg i Levante).

Jedino nelogično u čitavoj priči je to što je Kristal Palas poslednjeg dana prelaznog roka platio Seltiku 16.300.000 evra za Odsona Eduarda. Pitanje je doduše i koliko je Patrik Vijera zadovoljan sunarodnikom, s obzirom na to da je ovaj postigao samo tri gola u Premijer ligi od dolaska. I to dva na debiju protiv Totenhema. Na narednih 13 samo jedan.


tagovi

Borha MajoralZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara