Igrači Palestina (©Reuters)
Igrači Palestina (©Reuters)

Palestino pred ulaskom u grupnu fazu Kopa Libertadores

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.03.24. | 23:03

Čileanski tim ima prednost od 2:0 iz prvog susreta sa Nasionalom iz Asunsiona

Odluke o preostala četiri mesta u grupnoj fazi Kopa Libertadores biće donete u naredna tri dana kada su po rasporedu planirani revanš mečevi treće i završne faze kvalifikacija. Već noćas dobićemo jednog od preostala četiri učesnika kontinentalne elite kada se u Santjago de Ćileu budu sastali lokalni Palestino i paragvajski Nasional. Čileanci imaju pozamašnu prednost stečenu u prvom meču na gostovanju u Asunsionu, dok se gosti nadaju još jednom čudu u preliminarnim rundama. Utakmica će se igrati na gradskom stadionu La Sisterna, sa početkom od 01:30 časova po srednjoevropskom vremenu.

Palestino na ovaj okršaj stiže sa ciljem da potvrdi plasman u grupnu fazu glavnog klupskog turnira na južnoameričkom kontinentu. Međutim, čileanskom timu nije potrebna ni pobeda, pa ni remi da bi se kvalifikovao, s obzirom na to da je u prvom meču pobedio sa 2:0, čime je napravio jedno od najvećih iznenađenja u ovogodišnjim preliminarnim rundama. Zbog toga bi mu i poraz od jednog gola razlike bio dovoljan da prođe u grupnu fazu.

Izabrane vesti

Čileanci se, pak, posle prikazane igre u Asunsionu, ovoga puta smatraju favoritima za pobedu u drugom i odlučujućem susretu u koji ulaze pošto su za vikend pobedili O’Higins minimalnim rezultatom u nacionalnoj eliti, uspevši da pokažu snagu svog kombinovanog tima, dajući do znanja da su glavne snage čuvali za noćašnji okršaj.

U međuvremenu, ostvarene su četiri pobede, bez remija, sa samo jednim pretrpljenim porazom u poslednjih pet zvanično odigranih mečeva u sezoni. Tokom ovog perioda pobedili su Kobrelou, Nasional, O’Higins i Portugezu iz Venecuele u drugoj rundi kvalifikacija, pored toga što su izgubili od Universidad Katolike. Igrajući kao domaći tim, na gradskom stadionu La Sisterna, Palestino je zabeležio nedavni učinak od sedam pobeda, jednog remija i samo dva poraza u poslednjih 10 odigranih mečeva.

01.30: (2,20) Palestino (3,20) Nasional Asunsion (3,20)

Dok je na drugoj strani ekipa Nasionala iz Asunsiona, koja će pokušati na sve dozvoljene načine ono što je malo verovatno, a to je povratak u dvomeč sa željom da opstane na turniru. Ipak, Trikolorima takve ambicije nisu bez osnova, znajući da su već dokazali svoju vrednost u prethodnoj fazi. Paragvajski tim stigao ovde zahvaljujući neverovatnim igrama protiv Aukasa iz Ekvadora i Atletiko Nasionala iz Kolumbije.

Uostalom, Nasional je napustio teren kao poraženi u prvoj utakmici protiv Aukasa, ali je u drugom i odlučujućem meču, kod kuće, imao pobedu od 3:0. U sledećoj fazi još jednom pokazao snagu pobedivši nekadašnjeg i dvostrukog prvaka kontinenta Atletiko Nasional sa istim rezultatom od 3:0, ali ovoga puta u gostima. Dakle, uprkos delikatnoj situaciji, paragvajski tim ima nadu u prolazak do grupne faze takmičenja, ali vredi istaći da bi samo pobeda sa tri ili više golova razlike bila dovoljna da im garantuje plasman u regularnom toku meča, dok bi eventualna pobeda od dva gola razlike, dvomeč odvela u penal završnicu.

U poslednjih pet zvaničnih mečeva u sezoni zabeležene su samo dve pobede i čak tri poraza. Tokom ovog perioda dva puta su pobedili Atletiko Nasional, pored toga što su izgubili od Dos de Maja, Palestina i Sol de Amerike. Kao gost, Nasional je zabeležio nedavni učinak od jedne pobede, četiri remija i pet poraza u poslednjih 10 mečeva odigranih na strani.

Pobeda Palestina od dva gola razlike u gostima u prvom meču možda će oduzeti deo ofanzivnog momenta Čileanaca za ovaj drugi i odlučujući meč i time povećati odgovornost Nasionala da zauzme agresivniji stav. Štaviše, Paragvajci su već dokazali svoju vrednost u prethodnim fazama i u tom kontekstu, tim je u potpunosti sposoban da ostvari pobedu čak i na strani.

KOPA LIBERTADORES, KVALIFIKACIJE - TREĆA RUNDA, REVANŠI

Sreda

01.30: (2,20) Palestino (3,20) Nasional Asunsion (3,20), prvi meč 2:0

Četvrtak

01.30: (2,00) RB Bragantino (3,30) Botafogo (3,60), prvi meč 1:2

01.30: (1,30) Kolo Kolo (4,80) Sportivo Trinidense (9,50), prvi meč 1:1

Petak

01.30: (1,15) Nasional (7,00) Olvejz Redi (15,0), prvi meč 0:1

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kopa LibertadoresPalestinoNasional Asunsion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara