Pančev direktan: Štoperi popustili kod gola u Moldaviji, Dinamo će izbaciti Šerif i igrati Ligu šampiona

Vreme čitanja: 4min | sub. 14.08.21. | 10:27

"Zvezda mora da se koncentriše i pokuša da eliminiše Kluž. Nije neuspeh ako se igra u grupama Liga Evrope", kaže legendarni golgeter

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Crvena zvezda šokirala je svoje navijače. Mnogi su je već videli u plej -ofu Lige šampiona, ali je moldavski Šerif preprečio put i poslao crveno -bele u plej-of za Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Prvo šok na stadionu Rajko Mitic (1:1), a zatim i poraz u Tiraspolju (0:1), bili su presudni za ispadanje srpskog šampiona iz borbe za plasman u elitno takmičenje. Čitavu situaciju, ekskluzivno za Mozzart Sport, komentariše legendarni fudbaler Crvene zvezde,


Darko Pančev, koji naglašava da je eliminacija rivala iz ranga Šerifa pravo iznenađenje.

"Što se tiče učinka Crvene zvezde protiv Šerifa, sigurno je da sam, kao i mnogi drugi, u oba meča očekivao mnogo više. Mislim da Zvezda može da igra na mnogo boljem nivou i da to nije bila prava Crvena zvezda kakvu poznajemo od pre godinu dana. Eliminacija od Šerifa je fudbalsko iznenađenje", kaze zvezdina Kobra.

A koji je razlog eliminacije? Gde je Zvezda pogrešila?

"U principu, ne želim da komentarišem nešto što ne poznajem dovoljno objektivno, jer tamo nisam prisutan. Da sam tamo, da vidim šta se dešava, da znam ko koliko radi i trenira, mogao bih preciznije da odgovorim. Tako da je po mom fudbalskom mišljenju, gol koji je Šerif dao na Marakani bila greška odbrane, takav gol ne treba primati jer je lopta ušla bas u sredinu gola. Kod gola koji je primljen u Moldaviji štoperi su ovde apsolutno popustili, to je njihova zona, ne smeju dozvoliti nikome da ugrozi gol u takvoj situaciji i na takav način. Svakako su napravljene određene greške koje su kažnjene".

U Tiraspolju su podbacili glavni Zvezdini aduti.

"I pri rezultatu 1:0 u Tiraspolu bilo pomalo nelogično promijeniti igrača poput Kataija. Ako je to zbog povrede, u redu je, razumem. Ali igrač poput njega nije mogao biti uklonjen iz tima čak i ako je igrao slabije. On je igrač koji može napraviti razliku i rešiti određene situacije jednim potezom. Ja ga lično ne bih izvadio tako, osim ako se ne radi o povredi. Takođe i Pavkov je mogao da bude u timu, jer kad Zvezda izvrši pritisak, dobro je imati dobrog skakača i baš on zna kako da ugrozi gol glavom. Svako gleda fudbal svojim očima i na svoj način, ali naravno da su napravljene neke greške. I dalje mislim da Crvena zvezda ima bolji tim od Šerifa. Ali dozvolila je sebi da bude eliminisana", dodao je čovek koji sa bele tačke je klubu doneo evropsku titulu 1991. godine.

Crvena zvezda je ispala iz Šerifa i sprečila fudbalski spektakl. Da je ušao u baraž za Ligu šampiona, ukrštao bi se sa velikim rivalom iz bivše Jugoslavije, hrvatskim Dinamom iz Zagreba.

"Svakako bi duel Dinamo - Zvezda bio veliki spektakl, ne samo za region već i za fudbalsku Evropu. Zagrebački Dinamo igra konstantno i samouvereno, prolazi kroz prepreke u Evropi, čak i ozbiljne rivale. Ipak, Zvezda je Zvezda, tradicija je tradicija, da se ova dva tima međusobno suoče, sigurno je da bi Zvezda imala svoje prednosti. Nažalost, taj meč se neće dogoditi i žao mi je što je tako. Kad sam igrao i u Crvenoj zvezdi i u Vardaru, Dinamo Zagreb je bio ekipa koja mi je odlično "ležala" i često sam im davao golove, čak mislim da sam protiv njih u oba dresa postigao deset prvenstvenih golova. Mogao sam da dođem, pa da sam morao da pomognem za taj duel, ali to se nije dogodilo

", odgovorio je

Pančev.

Crvena zvezda nema vremena za žaljenje, jer sada sledi duel sa rumunskim Klužom, koji je borba za mesto u grupama Lige Evrope. Eventualna grupna faza doneće Beograđanima dodatnih 3,6 miliona evra, a sa svakom odigranom u budućnosti biće ekstra zarade od UEFA.


"

Sada sledi važna utakmica za grupe u Ligi Evrope. Nije neuspeh ako se igra u grupama Liga Evrope, posebno za timove iz našeg regiona. Svi znamo kakvo je stanje u fudbalu, imamo mnogo veći nedostatak novca, mladi igrači odlaze i tako dalje ... Dakle, Zvezda mora da se koncentriše i pokuša da eliminiše Kluž. Ali ne zaboravimo, prema mojim fudbalskim uverenjima, Kluž je bolji tim od Šerifa. Dakle, ako igraju kao sa Šerifom, objektivno, biće teško. Ali ako se forma popravi, velike su šanse da se prođe Kluž i da se igra u Ligi Evrope"

, odgovorio je sjajni golgeter.

(2,00) CRVENA ZVEZDA (3,35) KLUŽ (3,90)

Kako Darko Pančev ocenjuje učinak klubova sa prostora bivše Jugoslavije u Evropi?

"Nemam visoko mišljenje o nastupima klubova u regionu u Evropi. Mnogi timovi ispadaju u ranih faza. Ostali su samo Dinamo, Zvezda i Partizan, samo oni igraju na višem nivou. Tu je i ekipa kao Rijeka na primer, što može iznenaditi ... Ovo je objektivno stanje u regiji. U prošlosti je ovaj region bio prisutan u Evropi i prilično jak. Sve se to sada promenilo, ne može se dati visoka ocena timovima iz regiona jer je tako već godinama. Jedini ozbiljniji predstavnici su zagrebački Dinamo, Crvena zvezda ili Partizan. Krug je veoma mali", rekao je Makedonac.

Zagrebački Dinamo imaće priliku da se "revanšira" u ime Crvene zvezde. Pančev smatra da Hrvati neće potceniti protivnika, zbog podviga učinjenog protiv srpskog šampiona.

"Objektivno gledano, u ovom trenutku Dinamo je po mom mišljenju apsolutni favorit sa Šerifom i poučen iskustvom Crvene zvezde siguran sam da će biti oprezni, neće potceniti i takvim pristupom ne bi trebali dozvoliti novo iznenađenje. Dinamo je bolji tim i igraće u grupama Lige šampiona", zaključio je Pančev.

Piše: Martin Tanaskovski


tagovi

Darko Pančev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara