Miulan Pavkov ©Star Sport
Miulan Pavkov ©Star Sport

Poslednji pokušaj oživljavanja Milana Pavkova

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.08.21. | 08:19

Dejanu Stankoviću je u razmaku od sedam dana između debakla sa Šerifom i prvog meča sa Klužom u plej-ofu Lige Evrope, bio neophodan psihološki reset u svlačionici, ali i napadač koji je u stanju da rešava mečeve na evrosceni

Potez sa dovođenjem Loisa Dionija nije bio uspešan. Francuski napadač, bar u ovom trenutku, nije bio spreman da donese neophodan kvalitet Crvenoj zvezdi u borbi za Ligu šampiona i bude iskorak u odnosu na ono što je kompletnom timu donosio Dijego Falčineli, pa je srpski šampion prešao na plan B - poslednji pokušaj oživljavaja Milana Pavkova.

Golgeter iz Begeča potpuno se izgubio na putu između nestvarnog sna u meču sa Liverpulom, magičnog 6. novembra 2018. godine, i situacije da potpuno izgubi mesto u timu dve i po godine kasnije. Za mnogo toga je i sam bio odgovoran svojim pristupom, ali je sada došao trenutak u kojem može da predstavlja ključnu dozu adrenalina ekipi u borbi za plasman u Ligu Evrope.

Izabrane vesti

(2,00) CRVENA ZVEZDA (3,35) KLUŽ (3,90)

Dejanu Stankoviću je u razmaku od sedam dana između debakla sa Šerifom i prvog meča sa Klužom u plej-ofu Lige Evrope, bio neophodan psihološki reset u svlačionici, ali i napadač koji, ne samo da može da reševa utakmice na međunarodnoj sceni, već može da predstavlja ozbiljno opterećenje za protivničke odbrane u svakom smislu. To bi definitivno mogao da donese Milan Pavkov, kao poslednji pokušaj da se razmrda kompletna ekipa.

NAPADAČ BEZ PRITISKA OD RIVALA I VAŽNOSTI MEČA

Slično kao i Gelor Kanga, ni Milan Pavkov, nema tu psihlošku barijeru kada je u pitanju protivnik sa druge strane. Uvek je imao posebno raspoloženje i motivaciju u mečevima sa najtežim mogućim protivnicima kao što su Liverpul i Milan. Sa druge strane, novi ugovor i šansa koju će dobiti, izvesno već protiv Kluža, za njega samog će predstavljati poslednju šansu da se fudbalski vrati u život.

Pavkov se nije nadavao golova u crveno-belom dresu. Tresao je mrežu u 39 navrata na 104 nastupa, od čega pet puta na evrosceni. U sezoni 2018/2019. došao je do glavne uloge posle ogromne energije koju je doneo ekipi u Salcburgu, a potom je sve to krunisao golovima protiv Liverpula u istorijskoj utakmici na stadionu Rajko Mitić. Naredne sezone je pogađao u kvalifikacijama protiv Helsinkija i Kopenhagena, dok je prošle sezone dobio samo 32 minuta u dva meča sa Milanom u 1/16 finala Lige Evrope. Onih devet u Beogradu maksimalno je iskoristio i golom u nadoknadi doneo priliku srpskom šampionu da na San Siru potraži priliku za eliminaciju slavnog protivnika. Sada je došao trenutak da svom timu pruži šansu za preživljavanje u jednom od dva najkvalitetnija takmičenja u Evropi.

POKUŠAJ DA SE OŽIVI ORUŽJE - SKOK IGRA

Pavkov svojom visinom i kvalitetom u skok igri može da predstavlja i glavnog aduta u pokušaju da se povrati jedno od ključnih oružja Dejana Stankovića. Prosto je nestvarno na koji način je Crvena zvezda uspela da se izgubi u prekidima ovog leta. Postala je impotentna u ofanzivnom skoku i potpuno konfuzna u defanzivnoj odbrani svog gola prilikom prekida. To je u prvom meču na videlo potpuno izbacio protivnik u Tiraspolju.

Jasno je da je za pad kvaliteta skok igre, pre svega odgovoran odlazak Nemanje Milunovića, koji je bio na svakoj lopti u svom i protivničkom šesnaestercu. Povatak Miloša Degeneka u startnih 11 doneo je određene pomake kod prekida u protivničkom šesnaestercu, a Pavkov bi mogao da utiče na napredak u oba smera.

Napadač iz Begeča je od početka sezone zabeležio je samo dva nastupa. Bio je nemoćan u finišu meča sa Vojvodinom i bled u Almatiju, potom ga je dodatno poremetio problem sa stomačnim virusom, ali sve to sada deluje kao davna prošlost. Naredna dva meča sa Klužom, a posebno ovaj predstojeći u srpskoj prestonici (utorak 21.00) predstavljaće ključni pokušaj oživljavanja snažnog napadača, ali ujedno i Zvezdinih ambicija da zaigra u grupnoj fazi Lige Evrope.



tagovi

Milan Pavkov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara