Lisandro Martinez (Reuters)
Lisandro Martinez (Reuters)

Pao dogovor: Mančester Junajted otišao do 55.000.000 evra da ispuni veliku Ten Hagovu želju

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.07.22. | 09:40

Stiže defanzivac Ajaksa

Iz Holandije je stiglo prvo pojačanje Mančester Junajteda ovog leta, a sada stiže i drugo.

Posle Fajenordovog levog beka Tajrela Malasije, na Old Traford stiže i Ajaksov štoper Lisandro Martinez.

Izabrane vesti

Višenedeljni pregovori Junajteda i Ajaksa su juče urodili plodom. Delegacija engleskog kluba je ceo dan u Amsterdamu sastančila sa kolegama iz Ajaksa i na kraju postigla dogovor. Ajaks nije mogao da odbije ponudu vrednu 55.000.000 evra koja uključuje bonuse. To je granica ispod koje nisu hteli da idu i koju je Junajted na kraju dostigao.

Nedeljama je trajala borba Arsenala i Mančester Junajteda za Argentinca. Junajtedova prva ponuda je iznosila 43.000.000 evra, druga 50.000.000 evra sa uključenim bonusima, dok je Arsenal išao do 40.000.000 evra. Ajaks je na početku postavio granicu na 60.000.000 ali sa namerom da prihvati ponudu koja bude preko 50.000.000 evra. I na kraju su Crveni đavoli istresli najviše novca na sto. Dan ranije je Martinez i definitivno odbio Arsenal i poručio im da nema potrebe da pojačavaju ponudu jer on želi u Mančester.

Ključnu ulogu u pregovorima je juče odigrao Ajaksov direktor i nekadašnji Junajtedov golman Edvin van der Sar koji je omekšao Ajaksov stav. Iako holandski šampion nije imao nameru da prodaje Argentinca ovog leta, Van der Sar je urazumio upravu kluba i apelovao da se vodi računa o ekonomskim interesima kluba jer ovakve ponude se ne odbijaju.

Ajaks je ovog leta već ostao bez nekolicijne nosilaca igre poput golmana Andrea Onane (Inter), desnog beka Nuseira Mazrauija i veziste Rajana Gravenberha (oba Bajern) i napadača Sebastijana Alea (Borusija Dortmund) pa je klub želeo da stavi tačku na rasprodaju. Ipak, ponuda za Martineza je bila previše dobra. Očekuje se da klub napuste i levi bek Nikolas Taljafiko kojeg želi Lion, a moguće i brazilsko krilo Entoni za kojeg je takođe zainteresovan Mančester Junajted.

Ajaks i Junajted će i danas održati sastanak povodom Lisandrovog transfera na kojem će biti dogovorena dinamika isplate i još neki sitniji detalji ali glavni deo dogovora je postignut.

Martinez je bio izričita želja trenera Erika Ten Haga koji ga vidi kao standardnog člana štoperske linije iako Argentinac može uspešno da pokrije i poiziciju zadnjeg veznog. Nije isključeno da Crveni đavoli ovog leta dovedu još jednog centralnog beka iako trenutno na raspolaganju imaju Harija Megvajera, Rafaela Varana, Viktora Lindelefa, Erika Bajia i Fila Džonsa.


tagovi

Lisandro MartinezLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara