©Reuters
©Reuters

PAOK i AEK u poteri za Ligom šampiona

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.02.21. | 09:55

Olimpijakos je i pored poraza u večitom derbiju nedodirljiv

Fudbaleri Olimpijakosa doživeli su poraz u derbiju od Panatinaikosa (1:2). Čak i posle iznenađujućeg neuspeha imaju 14 bodova više od najbližeg pratioca na tabeli, Arisa. PAOK i AEK će na gostovanjima u okviru istog kola pokušati da se izjednače sa drugoplasiranom ekipom iz Soluna, koja sedi na mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Atinjani igraju u Larisi (16.15) protiv AEL-a, dok će crno-beli iz Soluna na megdan PAS Janini u istom terminu.

Izabrane vesti

Utakmica na Alkazar stadionu u Larisi je bila pod znakom pitanja. Još uvek nije doneta ni zvanična odluka da li će igrači izaći na teren u predviđenom terminu, tokom cele noći je padao sneg u ovog grčkom gradu, temperature su ispod nule. Ipak, iz AEL-a uveravaju da će biti stvoreni potrebni uslovi, jer bi i samo odlaganje predstavljalo problem.

Fudbaleri AEK-a su od juče u gradu, preko malih ekrana pratili su večiti derbi iz Atine, a odradili su trening u hotelu. Očekuje se da trener Manolo Himenez promeša karte i izvede sledećih 11 na travnatu podlogu stadiona u Larisi: Atanasiadis, Lopes, Bakakis, Lači, Nedelčearu, Šimanski, Simois, Garsija, Mantalos, Tanković i Oliveira. Nenad Krstičić će prema navodima grčkih medija meč početi na klupi.

Larisa sedi na dnu tabele sa samo devet osvojenih bodova posle 19 odigranih utakmica i za trijumf ne zna od 4. novembra prošle godine. U seriji je od 15 utakmica bez pobede. AEK sa druge strane igra u jako promenljivoj formi. Posle poraza od Smirnisa i Arisa uspeo je pre pet dana da nadigra Volos u četvrtfinalu Kupa (4:2). Dva pogotka postigao je Muamer Tanković, po jedan su dodali Mantolas i Oliveira.

Minuli susret ove dve ekipe okončan je ubedljivom pobedom Atinjana (4:1), pa bi bilo iznenađenje da Himenezovi puleni ne upišu još jednu pobedu.

U istom terminu Janina dočekuje PAOK. Gosti iz Soluna su u prošlom kolu remizirali sa Smirnisom i žele da se vrate na pobednički kolosek. Zbog nešto bolje gol razlike se sa 40 bodova nalaze na četvrtom mestu na tabeli ispred AEK-a, a u seriji su od četiri meča bez poraza. Za rivala imaju desetoplasirani tim grčke Superlige, koji je vezao dva trijumfa. Najpre nad Atromitosom u kupu (3:2), potom i u 21. kolu protiv Panetolikosa na gostovanju (2:1). Problem Janine je očajna forma kod kuće, na šest vezanih mečeva nije osetila slast trijumfa na svom stadionu.

Ekipa Pabla Garsije će imati imperativ pobede, posebno posle iznenađujućeg trijumfa Zelenih u večitom derbiju. PAO je samo bod ispred sa utakmicom više, drugoplasirani Aris ima tri boda i meč više.

Očekuje se da urugvajski stručnjak u startnu postavu uvrsti srpski internacionalce Živka Živkovića i Andriju Živkovića, pa bi startnih 11 trebalo da izgleda ovako: Ž. Živković, Rodrigo, Ingason, Krespo, Vijeirinja, El Kaduri, Cigaras, Varda, A. Živković, Colis i Krmenčik.

U prvom susretu ove dve ekipe, odigranom krajem novembra, crno-beli su slavili sa 2:1. Janina je poslednji put dobila PAOK još u januaru 2017. godine.

GRČKA - 22. KOLO

Subota

Asteras - Lamija 0:0

Smirnis - Atromitos 2:1 (1:0)

Nedelja

Aris - Panetolikos 0:0

OFI Krit - Volos 1:2 (0:2)

Panatinaikos - Olimpijakos 2:1 (1:0)

Ponedeljak

16.15: (7,75) Larisa (3,60) AEK (1,55)

16.15: (8.50) PAS Janina (4,20) PAOK (1,43)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PAOKAEK AtinaAEKAEL LarisaPAS JaninaAndrija ŽivkovićNenad Krstičić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara