Leo Mesi (© Reuters)
Leo Mesi (© Reuters)

Papen ispred Deja i Pančeva, Mesi ispred Leve i Žoržinja: Tek druga Zlatna lopta za francuske klubove

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.11.21. | 01:42

A prva za Pari Sen Žermen

Željno se iščekivao dolazak Lionela Mesija u Pariz, nije mnogo toga uradio na terenu - postigao je svega nekoliko golova. Ali posle samo četiri meseca ispisao je istoriju Pari Sen Žermena i postao jedinstven pošto je doneo na Park prinčeva prvu Zlatnu loptu.

Pari Sen Žermen postao je tek drugi francuski klub koji može da se podiči da ima osvajača Zlatne lopte. Do Lionela Mesija, koji prvi put neće predstaviti Zlatnu loptu na Nou Kampu, najprestižnija nagrada završila je u naručju Žan Pjera Papena 1991. godine, kada je sakupio 99 bodova više od Dejana Savićevića, Darka Pančeva i Lotara Mateusa.

Izabrane vesti

Marselj je bio jedinstven. Više nije. I Pari Sen Žermen može da se pohvali da ima osvajača Zlatne lopte. Mogao je i ranije da Žorž Vea 1995. godine nije napustio Parizu i preselio se u Milan pre no što je Zlatna lopta dodeljena.

Kristalno je jasno Lionelu Mesiju da sedmu Zlatno loptu nije dobio zbog igara u Barseloni, još manje zbog onih u dresu Pari Sen Žermena, već zbog titule na Kopa Americi.

“Mislim da sam imao dobru godinu sa Barsom, iako nismo osvojili Ligu šampiona ili La ligu. Borili smo se do kraja u ligi, osvojio sam Kopa Ameriku. Mislim da je osvajanje Kopa Amerike bilo veoma važno za mene u trci za Zlatnu loptu. Ponosan sam što sma prvi igrač Pari Sen Žermena koji je dobio ovu nagradu noseći njihov dres. Zaista posebno, velika mi je čast što sam prvi”, rekao je Lionel Mesi

Naser Al Kelaifi, prvi čovek Pari Sen Žermena, ubeđen je da će Lionel Mesi igrajući za Pari Sen Žermen osvojiti još neku Zlatnu loptu. Isto tako i Kilijan Mbape kome ugovor sa Svecima ističe na leto, i nema naznaka hoće li ostati u Parizu ili promeniti destinaciju. 

“Želeo bih od srca da čestitam Leu. Velika stvar za klub je što je jedan od naših igrača osvojio najprestižniju i najpoželjniju nagradu. Naši navijači širom sveta oduševljeni su što imaju priliku da gledaju jednog od najvećih fudbalera svih vremena kako igra u crveno-plavom dresu. Ovo mu je sedma Zlatna lopta, nadam se da nije poslednja. Siguran sam da će je on i Kilijan Mbape osvojiti. Ovo dostignuće je izuzetno motivišuće, i ne pripada samo Pari Sen Žermenu, nego i francuskom fudbalu”, poručio je Naser Al-Kelaifi.



tagovi

Lionel MesiPari Sen ŽermenMarseljŽan Pjer PapenŽorž Vea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara