Paragvajska Apertura: Nasional čeka River, kiks znači titulu za Libertad

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.05.21. | 23:15

Od poslednjih osam međusobnih duela ovih rivala, šest je završeno bez pobednika

Libertadu je sinoć bio neophodan bod za titulu u paragvajskog Aperturi, ali je Sol de Amerika obradovala Nasional iz Asunsiona, jedini tim koji ima minimalne matematičke šanse da sustigne Oskara Kardoza i saigrače. Popularna Akademija od 02.00 posle ponoći dočekuje River Plejt u pokušaju da napravi prvi korak ka podvigu koji trenutno izgleda kao nemoguća misija.

(2,00) Nasional (3,30) River Plejt (3,60)

Izabrane vesti

Sve i da Nasional opravda epitet favorita protiv Rivera, prići će na tri boda deficita od lidera koji će u poslednjoj, 18. rundi imati novi zicer protiv Sportivo Lukenja. Istina, verovalo se da je i Sol Amerika sigurica, pa je treći najtrofejniji klub u državi ostao praznih šaka. Ukoliko prospe dva boda ili ceo plen, Libertad će obezbediti obezbedio zvanje najboljeg tima Aperture.

Istorijat pređašnjih okršaja u prethodne dve i po godine nagoveštava da domaćin neće imati lagan zadatak na svom stadionu Arsenio Eriko. Naime, od poslednjih osam sučeljavanja, čak šest je završeno bez pobednika uz vrlo mali broj pogodaka - u proseku su zajedničkim snagama davali 1,5 golova po meču, a u dva navrata su mreže mirovale.

Čini se da bi trener fenjeraša Aperture Enrike Landaida mogao da promeša karte budući da ga već za tri dana čeka meč sa Korintijansom u Sudamerikani koji bi uz kiks Penjarola u poslednjoj rundi mogao da mu obezbedi nokaut fazu južnoameričke B produkcije.

Nasional najveće nade polaže u Leonarda Viljagru, čoveka koji sa devet golova deli čelo liste strelaca sa legendarnim Osakarom Kardozom. Sa druge strane Riveru je pod hitno neophodno da najopasniji golgeter Pablo Sebaljos dobije podršku saigrača - postigao je četiri od 11 golova ekipe koja slovi za najlošiji napad prvenstva jer joj je za pomenuti broj pogodaka bilo neophodno 16 mečeva. U isto vreme i odbrana Rivera je najdarežljivija pošto rivalima dopušta maltene dva gola po utakmici.

Akademija puca od samopouzdanja posle najsvežijeg trijumfa na najtrofejnijim klubom u državi i gradskim rivalom Olimpijom, ali ne bi smelo a bude opuštanja. To pokazuju poslednja četiri meča gostiju koji povećavaju seriju nepobedivosti (po dve pobede i dva remija).

PARAGVAJ, APERTURA – 17. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Subota

Guairenja - Guarani 0:0

Libertad - Sol Amerika 1:2 (1:0)

/Baez 41 - Leal 64, Valdez 74/

Nedelja

Sero Portenjo - 12. Oktobar 0:1 (0:1)

/Nunjez 14

23.45: (1,65) Olimpija (3,60) Sportivo Lukenjo (5,10)

Ponedeljak

02.00: (1,93) Nasional (3,35) River Plejt (3,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Nasional AsunsionParagvaj 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara