Nasko Sirakov, Andrijan Kraev i stadion Levskog (©Reuters)
Nasko Sirakov, Andrijan Kraev i stadion Levskog (©Reuters)

Paralelni pregovori gazde Levskog oko prodaje kluba i kapitena

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.09.23. | 12:50

U neizvesnoj situaciji bugarski velikan od 19.30 časova dočekuje Pirin iz Blagoevgrada, u zaostaloj utakmici 6. kola šampionata

Nije baš u idealnom trenutku otišao na odmor vlasnik Levskog Nasko Sirakov. Iskoristio je reprezentativnu pauzu da na nedelju dana ode iz Sofije, a sada će morati da zasuče rukave. Ovog četvrtka, istog dana kada će od 19.30 časova Plavci igrati zaostalu utakmicu 6. kola šampionata Bugarske protiv Pirina iz Blagoevgrada, zakazao je Sirakov nekoliko važnih sastanaka.

Jedan se tiče transfera kapitena Andrijana Kraeva u turskog prvoligaša Pendik, a drugi prodaje samog kluba. S tim da je za eventualni odlazak Kraeva u Tursku danas poslednji dan.

Izabrane vesti

Naime, noćas se zatvara letnja pijaca, tako da čelnici Pendika moraju da se ubrzaju. U ovom prelaznom roku su već angažovali 21 novog igrača, među kojima su i Josip Vuković iz splitskog Hajduka i Jorgos Cavelas iz AEK Atine. Sada tačku na pijacu žele da stave sa Kraevim.

Kapitena Levskog su čelnici turskog superligaša gledali uživo na meču Bugarske i Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, posle čega su definitivno rešili da ga potpišu. Međutim, Sirakov nije želeo da žuri, sačekao je namerno poslednji dan letnje pijace da bi popravio svoj pregovarački položaj. Kraev je prijavljen za utakmicu sa Pirinom, ali veliko je pitanje hoće li zaista da bude u konkurenciji. Veća je šansa da 24-godišnji defanzivni vezista ostane na 94 nastupa za Levski i učinku od šest golova i devet asistencija.

19.30: (1,15) Levski (7,00) Pirin Blagoevgrad (15,0)

Velikanu iz Sofije očajnički treba novac, a to znaju i Turci. Dva puta je u poslednje tri godine dvadesetšestostruki prvak Bugarske bio pred bankrotom i selidbom u četvrti rang, ali zasad uspeva na preživljava. Pre dve sezone je čak uspeo i da osvoji nacionalni kup, jedan od retkih trofeja u ovom veku.

Prošle sezone je napravio Levski koliko-toliko konkurentnu ekipu i malo je nedostajalo da se letos domogne grupne faze Lige konferencije. Savladao je u kvalifikacijama Škupi i Hapoel Ber Ševu, ali je u plej-ofu bio preslab za Ajntraht iz Frankfurta (1:3).

Neophodno je još novca da bi se Plavci približili Ludogorecu i CSKA iz Sofije, a Sirakov će probati da ga nađe prodajem dela deonica. Zato će u naredna 24 časa imati sastanke sa dve grupe investitora koje su zainteresovane za kupovinu kluba, a bugarski mediji javljaju da je u pitanju jedna evropska i jedna britanska, iza koje stoji kapital sa Bliskog istoka.

Posle šest odigranih utakmica domaćeg prvenstva Levski ima 12 poena. Zabeležio je četiri pobede, ali i dva poraza od ekipa od kojih ne bi smeo da gubi ako misli da se bori za titulu – CSKA 1948 i Lokomotive iz Plovdiva, sa po 2:1.

S druge strane, Pirin iz Blagoevgrada je najslabija ekipa u ligi. Jedina koja još uvek nema nijednu pobedu. Pirin je osvojio samo jedan poen, ima čak šest poraza.

BUGARSKA 1 – 6. KOLO (ZAOSTALA UTAKMICA)

Četvrtak

19.30: (1,15) Levski (7,00) Pirin Blagoevgrad (15,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bugarska 1LevskiPirin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara