Aleksandar Mitrović (©Reuters)
Aleksandar Mitrović (©Reuters)

Parker objasnio zašto štedi Mitrovića: Potrebno mu je da dođe do vazduha

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.01.21. | 13:17

Trener Fulama otvoreno o minutaži srpskog reprezentativca

Prošle sezone najbolji strelac Čempionšipa sa 26 golova, prethodne dve takođe dvocifren broj matova protivničkim golmanima (11 u Premijer ligi, 12 u Čempionšipu i to za polusezonu), ali ove nikako da krene Aleksandru Mitroviću.

Srpski reprezentativac dao je tek dva gola i to oba Lids junajtedu još u septembru. Daleko ispod svojih mogućnosti trenutno igra Mitro-gol, pa ga je i trener Skot Parker preselio na klupu. Njegovo poverenje sada ima Portugalac Ivan Kavalijero, iako nije klasičan špic dok je Mitrović sakupio tek 807 minuta u 15 premijerligaških nastupa ove sezone.

Izabrane vesti

Nekadašnji reprezentativac Engleske objasnio je zašto je tako.

"Mislim da je pošteno reći da se Aleks malo mučio i bio u padu forme na početku ove sezone. Nije lako biti prvi centarfor u fudbalskom klubu. Velika odgovornost i pritisak su na njegovim ramenima. Dugo sam igrao fudbal i znam koliki stres to može da uzrokuje. Zato, ponekad izlazak iz arene i uzimanje daha mogu da pomognu", slikovit je Parker.

Nešto slično Parker je uradio sa Rubenom Loftus-Čikom, koji je do 18 oktobra čekao da debituje za Fulam, a onda ponovo čekao do novembra da se ustali u timu.

"Siguran sam da ovo nije lak period za njega, a na meni je kao treneru da shvatim zašto je tako i pomognem mu".

Uveren je trener londonskog kluba da će srpski napadač ponovo biti u staroj formi.

"Igrači žive u momentu i posmatraju samo ono što se trenutno dešava. To malo vazduha što im date, iako možda u prvom trenutku ne shvataju i ne primećuju, omogućava im da igraju s većom slobodom. Mislim da je to ono što bi moglo da pomogne Aleksu. Svaki igrač ima padove forme, kao i blistave trenutke svoje karijere ili sezone".

U nedavnom duelu sa Barnlijem u FA kupu (poraz Fulama 0:3), Mitrović je tek deseti put ove sezone odigrao ceo meč, a potom je opet ušao sklupe u prvenstvenom remiju bez golova sa Brajtonom.

"Kao što sam ranije rekao, zadovoljan sam kako je igrao protiv Barnlija. Bio je superioran kada je ušao, uočljivo je bilo njegovo prisustvo na terenu i odigrao je s dosta energije", zaključio je Parker.



tagovi

Aleksandar MitrovićSkot ParkerFulam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara