Nikola Ninković ©Star Sport
Nikola Ninković ©Star Sport

Partizan dobio ozbiljnu konkurenciju: Novi poziv iz Serije A za Nikolu Ninkovića

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.09.20. | 18:05

Parma ušla u trku za ofanzivnog vezistu

Partizan dobija sve jaču konkurenciju u pregovorima oko potencijalnog dovođenja nekadašnjeg igrača crno-belih Nikole Ninkovića. Kako pišu italijanski mediji, za ofanzivnog vezistu Askolija interesuje se Parma, koja bi mogla da bude više nego atraktivna opcija za srpskog igrača.

Ninković je jedan od najboljih igrača Askolija. Prošle sezone je zabeležio 34 nastupa u Seriji A, postigao devet golova i ostvario 13 asistencija. Deluje da je u potpunosti stasao kao igrač i da je spreman za novi iskorak u karijeri.

Izabrane vesti

Za 25-godišnjeg vezistu proteklih nedelja interesovala se i Verona. Ninković je igrač po ukusu Ivana Jurića, sa kojim je saraćivao u Đenovi, ali bio je i Miloš Vulić, pa je na kraju u priču ušao Krotone i u svoje redove doveo dosadašnjeg igrača Crvene zvezde.

Nikola Ninković je u Askoli stigao u avgustu 2018. godine kao slobodan igrač. Iz Partizana je otišao u februaru 2016. godine u Kjevo za obeštećenje od 550.000 evra, a godinu dana kasnije otišao je u Đenovu za 1.500.000. Usledila je pozajmica u Empoli, a potom i rastanak sa klubom sa Luiđi Ferarisa. Aktuelni ugovor sa Askolijem ističe mu u julu naredne godine.

Partizan je još pre nekoliko nedelja stupio u kontakt sa Ninkovićevim menadžerom Ivicom Pavlovićem, ali je odmah bilo jasno da u eventualnim pregovorima neće biti nikakve žurbe, jer sve zavisi od toga da li će se crno-beli plasirati u Ligu Evrope. Sa druge strane, klubovi iz Serije A ubrzano rade na popunjavanju igračkog kadra, pošto tamošnje prvenstvo kreće već 19. septembra.


tagovi

Nikola Ninković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara