Slavlje Antonijevića u oktobarskom susretu (©Starsport)
Slavlje Antonijevića u oktobarskom susretu (©Starsport)

Partizan na popravnom protiv svoje dece

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.11.20. | 10:08

Crno-beli u osmini finala gostuju oktobarskom dužniku čiju pokretačku snagu čine upravo deca Humske

Priželjkivala je crno-bela javnost znatno uzbudljiviju jesen. Avgustovske projekcije predviđale su da u aktuelnom terminu Partizan putne torbe pakuje za neko od gostovanja u Ligi Evrope, ili da se u Humskoj sprema doček nekom od međunarodnih rivala... Međutim, Šarlroa je već u septembru izmenio planove vicešampiona Srbije i sveo ih na domaću scenu, a niz prosutih bodova u prvenstvu uticao je da još jednu godinu uzastopno već na pola trke titula izgleda veoma daleko.

Izabrane vesti

Neplanirani rasplet "podigao je cenu" Kupa Srbije u Humskoj i još jednom, utisak je nikad ranije, trofej u ovom takmičenju postao je karta Partizana za spas sezone.

Izabranici Aleksandra Stanojevića će drugi korak u Kupu pokušati da naprave u Gornjem Milanovcu, a na put podno Rudnika crno-bela ekspedicija krenula je sa još prisutnim gorkim ukusom u ustima zbog oktobarskog remija protiv Metalca.

“Znamo šta za nas znači trofej kupa. Ulazimo u utakmicu maksimalno spremni i motivisani, nadamo se dobrom rezultatu. Opasnost vidimo u saznanju da je meč eliminacinog karaktera i da su domaćini rasterećni, dok mi imamo pritisak prolaska. Želimo da ostvarimo cilj, iako će se duel razlikovati od onog za bodove, pošto neko mora da pobedi. Shodno tome, ako ne bude povoljan rezultat sigurno ćemo rizikovati“, poručio je Aleksandar Stanojević.

Upravo susret 10. kola Super lige u kojem je Partizan u završnici utakmice ispustio kapital stečen golom Filipa Stevanovića opomena je za prošlogodišnjeg finalistu i vlasnika 16 trofeja u Kupu. Lekcija izabranika Žarka Lazetića koju je u 81. minutu golom potpisao Filip Antonijević njegov bivši klub je koštala dva boda, a već danas, od 16 časova crno-beli će pokušati da se revanširaju i naplate je kartom za četvrtfinale.

U odnosu na duel odigran pre nešto više od mesec i po dana, Stanojević ima znatno širu lepezu aduta, a konkurenciju su u međuvremenu pojačali Filip Holender, Miloš Jojić, Ivan Obradović, Svetozar Marković i Žan Kristof Bajbek.

Petorica novajlija doprinela su kvalitetu i omogućila rotaciju strategu crno-belih, ali ni po nijihovom dolasku nisu prestale oscilacije. Iako Partizan susret dočekuje u seriji od tri superligaške pobede svaki od prethodna tri duela sa sobom je nosio pregršt strepnje.

Pobeda nad Mačvom (2:0) došla je kao melem na ranu posle poraza od Radničkog (0:1), ali je upisana uz znatno više napora nego što se očekivalo. Usledio je duel sa Spartakom u Subotici u kojem je Nemanja Stavanović odbranivši penal sprečio novo rasipanje dragocenih bodova i sačuvao pobedu 2:1, a ništa manje tenzije i neizvesnosti nije donela ni utakmica sa Proleterom u kojoj je trijumf Partizanu obezbedio Holender golom iz jedanaesterca u sudijskoj nadoknadi.

Napadač crno-belih pogotkom za tri boda iskupio se za prethodno promašen penal i osigurao mesto u špicu i danas, a očekuje se da mu podrška u ofanzivi kao i u Subotnjem duelu budu Bibras Natho, Takuma Asano i Miloš Jojić. Stanojević će se na iste snage kao i u susretu sa Novosađanima osloniti i u defanzivi, dok se jedina promena očekuje među stativama, gde će usled izostanka pravila o bonusima umesto Aleksandra Popovića biti Nemanja Stevanović.

U situaciji kad je Partizan daleko od svog maksimuma značajan faktor predstavlja i igra rivala, a tim Žarka Lazetića doživeo je preporod od septembarskog poraza na gostovanju Voždovcu (0:4) pa susret sa crno-belima dočekuje uz seriju od osam utakmice bez poraza i učinak od po četiri pobede i remija. Na krilima Partizanove dece, fudbalera poniklih na Teleoptiku Aleksandara Katanića, Igora Maksimovića, Sava Arambašića i Jovana Vlalukina, Gornjomilanovčani su mnogim rivalima pomrsili račune, ali uprkos svim problemima sa kojima se suočacaju crno-beli, dva kiksa protiv Metalca u jednoj polusezoni bez dileme bi predstavljala presedan i sigurno bi upalila alarm u Humskoj.

METALAC – PARTIZAN  

Gornji Milanovac

Stadion: Metalac

Sudija: Milan Mitić

METALAC (4-2-3-1): Puletić – Vranjanin, Rogač, Vasiljević, Pecelj – Vlalukin, Jokić – Zoćević, Maksimović, Prestiž – Katanić.

PARTIZAN (4-2-3-1): N.Stevanović – Miljković, S.Marković, Banjak, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Asano, Natho, Jojić – Holander.


KUP SRBIJE – OSMINA FINALA (JEDAN MEČ)

Sreda

13.00: (5,80) IMT (3,90) Radnički N. (1,60)

13.30: (2,00) Javor (3,45) Voždovac (3,80)

13.30: (3,10) Radnik S. (3,20) Čukarički (2,40)

13.30: (1,92) Spartak S. (3,50) Mladost (4,10)

13.30: (1,43) TSC (4,40) Napredak (8,00)

16.00: (10,5) Metalac (6,25) Partizan (1,40)


Četvrtak

16.00: (3,50) Proleter N. S. (3,45) Vojvodina (2,10)

***kvote su podložne promenama


Odloženo

Rad – Crvena zvezda

Piše: Ivan Džodić


tagovi

Kup SrbijeMetalacMetalac Gornji Milanovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara