Gočmanac u dresu kadetske reprezentacije (© MN Press)
Gočmanac u dresu kadetske reprezentacije (© MN Press)

Partizan promoviše još jednog golmana

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.07.20. | 15:55

Mladi Matija Gočmanac bi mogao da bude rezerva u Kruševcu

Golmanska problematika u Partizanu dobila je dimenziju više. Tokom leta je Aleksandar Popović promovisan u prvog, a postoji mogućnost da Matija Gočmanac već u Kruševcu bude drugi čuvar mreže i zauzme mesto na klupi.

Takav rasplet nagoveštan je usled činjenice da je po povratku sa Zlatibora ekipu napustio Nemanja Stevanović, a decenijski „broj jedan“ u Srbiji Vladimir Stojković rovit. Ruku na srce, kapiten tima trenira, mada u stručnom štabu nisu sigurni u kakvom stanju će biti u subotu kad Parni valjak gostuje pod Bagdalom jednom od najkomplikovanjih suparnika poslednjih godina.

Izabrane vesti

U takvim okolnostima Savo Milošević ozbiljno razmišlja da prvom timu priključi izdanka omladinske škole Matiju Gočmanca. U pitanju je momak iz Brusa, skauti Parnog valjka spazili su ga dok je branio za Kopanik i doveli u Beograd, izučio je lekcije u kadetskom pogonu crno-belih, reprezentativac je u generaciji 2003. godište, ali s obzirom da naredne srede puni tek 17 godina, uopšte nije bio u planu za prekomandu među seniore, ali...

Odlazak Stevanovića i neizvesnost hoće li Stojković biti apsolutno spreman do subote naveli su Miloševića da razmišlja o alternativi Popoviću. Iako konkretni koraci nisu preduzeti, u Partizanovom sportskom centru se uveliko priča o mogućnosti da se Matija Gočmanac u narednim danima pojavi na treninzima prvog tima i putuje u Kruševac, kao rezerva Popoviću. Ključ, ipak, drži Stojković. Ukoliko bude mogao na klupu neće biti potrebe za 17-godišnjim čuvarom mreže, u suprotnom talentovani momak će postati alternativa.

Inače, posle odlaska Nemanje Stevanovića Partizan traga za još jednim rešenjem među stativama, ali je na tržištu izuzetno teško pronaći nekog ko bi pristao na status trećeg golmana. Otud, crta se put da tokom jeseni upravo Matija Gočmanac vreba šansu iz prikrajka.



tagovi

FK PartizanMatija Gočmanac

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara