Traore protiv Srđana Babića na Mundijalitu (© AFP)
Traore protiv Srđana Babića na Mundijalitu (© AFP)

Partizan rešio da dovede još jednog vezistu iz Turske: Igrao sa Dijabateom i na Mundijalitu

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.08.22. | 12:11

Hamidu Traore na radaru crno-belih

Novi trener – nove mete. Dok je Ilija Stolica bio tu, razmišljalo se prevashodno o osveženju ofanzivne linije i angažmanu Nikole Čumića, te Adema Ljajića, da bi dolazak Gordana Petrića promenio utisak o potrebama Partizanovog tima i pažnju usmerio na centralne veziste. I to dvojicu, tako što bi uz Gojka Cimirota, koga agent Miroslav Stević usmerava iz Standarda ka Humskoj, mogao da stigne i Hamidu Traore.

Na taj način bi Petrić popunio rupu na sredini terena nastalu odlascima Saše Zdjelara i Marka Jevtovića, što može da se tumači da baš i nema poverenja u Kristijana Belića, nedavno angažovanog iz Čukaričkog, kao i da Ljubomir Fejsa ne može da zakrpi sam baš sve rupe na tom prostoru.

Izabrane vesti

Zanimljivo, Traore je pod ugovorom sa Giresunsporom, turskim klubom u kome je prošle sezone igrao zajedno sa Fusenijem Dijabateom, tada pozajmljenim fudbalerom Trabzona. Ukupno 32 utakmice u prvenstvu (dao dva i namestio dva gola), na meču sa Adanom čak poneo kapitensku traku i skrenuo pažnju čvrstinom koja je i te kako potrebna crno-belima, jer im protivnici, nebitno da li je u pitanju niški Radnički, Mladost GAT, AEK iz Larnake ili malteški Hamrun olako ulaze u šanse. Zato se nametnula potreba za angažovanjem fudbalera kome je glavna odlika razgradnja akcija rivala. Dopao im se Hamidu Traore, javlja Telegraf. S tim što navodi da je više u pitanju plan nego završen posao, ali da se na njemu intenzivno radi.

Pasionirani ljubitelju fudbala možda ga se sećaju kao člana omladinske reprezentacije Malija na Mundijalitu na Novom Zelandu kad je vojevao dve utakmice i sa Srbijom (u grupnoj fazi i polufinalu), debitovao je i za seniorsku selekciju, ali je odigrao samo jedan susret.

Traore ima 25 godina, karijeru je počeo u Bamaku iz Malija, odakle je prešao u Tursku, gde je nosio dresove Karabuka, Elaziga, Adane i Giresunspora.


tagovi

Hamidu TraoreFK PartizanLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara