PARTIZAN – TIM ZA DERBI: Miletić pre Saničanina, Jojiću prednost u odnosu na Natha

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.04.22. | 19:10

Miljkovićev zadatak da „veže“ Rodića, Zdjelarov i Jevtovićev da ukolče glavne Zvezdine poluge, Stevanović debituje na Marakani

Poimence može da se sastavi bolji tim, takmičarskiji – teško. A baš je to bila ideja Aleksandra Stanojevića dok je formirao ekipu koja će istrčati na megdan Crvenoj zvezdi u 167. večitom derbiju. Kad je završen prethodni, šef stručnog štraba Partizana je sam sebi zamerio što nije među startere stavio više fudbalera spremnih da se nadmeću u rezultatskom smislu i tu grešku će korigovati koliko u subotu veče.

Formacijski, opet bi trebalo crno-beli da se pojave u rasporedu 4-2-3-1, s tim da će ovoga puta uloge pojedinih igrača biti drugačije.

Izabrane vesti

Prva promena stručnog štaba u odnosu na februarski duel tiče se pozicije golmana Tad je branio Aleksandar Popović, slabom intervencijom otvorio put domaćinu ka pobedi, posle toga ga je sve češće menjao Nemanja Stevanović, a kako je položio neke zahtevne ispite – i uz to je taličan, jer je primio samo dva gola u ovom prvenstvu, a sa njim Parni valjak ne zna za poraz – dobiće premijerno u karijeri šansu da brani u dresu Partizana na Marakani. Biće to ujedno Stevanovićem debi u večitom derbiju, prethodno je dvaputa branio protiv crveno-belih, ali u Kupu Srbije.

Povlačeći paralelu sa 166. okršajem najvećih klubova u državi, Stanojević je uočio da je šampion velike probleme tadašnjem lideru pravio po levom boku, gde je dejstvovao Milan Rodić. Uz spoznaju da pre mesec i po nije mogao da računa na Aleksandra Miljkovića. Kako se desni bek u međuvremenu oporavio od povrede pete i igrao na Banovom brdu, upravo će momak iz Bora igrati uz desnu aut liniju, sa zadatkom da uštopuje Rodića, udalji ga od kaznenog prostora i spreči centaršuteve bivšeg člana Zenita u kazneni prostor.

Ovakvo opredeljenje znači da će se Nemanja Miletić, koji je u prethodnom meču sa Zvezdom bio bek, pomeriti u srce u odbrane i zaigrati na sebi omiljenom mestu štopera. Ovog proleća definitivno je ubedio stručni štab da zaslužuje poverenje u kontinuitetu i zaigraće pre Siniše Saničanina, koji je u većem delu prvog dela prvenstva formirao partnerstvo sa Igorom Vujačićem. Crnogorski reprezentativac i levi bek Slobodan Urošević kompletiraju mesta u odbrani, jasnih namera da zaprete iz prekida, koje bi moglo da bude i Miletićevo oružje. U oba šasnaesterca.

Baš između njih veliki posao čeka Sašu Zdjelara i Marka Jevtovića. Kako se sezona primiče kraju, nekadašnji član Olimpijakosa i zimski potpisnik sve češće deluju u tandemu i očekuje se da tako bude na stadionu „Rajko Mitić“, gde će imati ogroman, istovremeno, delikatan posao, da se odupru najvećoj sznazi Zvezde: ofanzivnim kreakcijama Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića, pošto je i tu škripalo prethodni put.

Na desnoj strani Partizanovog manevra pojaviće se Nikola Terzić kako bi ispunio kvotu bonusa, levo krilo biće Kvinsi Menig, uz napomenu da u Humskoj veruju kako će Holanđanin biti produktivniji nego prošli put. Između će se, najverovatnije, stručni štab opredeliti za Miloša Jojića. Iako je prethodnih dana isprobana čak i varijanta sa Lazarom Markovićem u ulozi iza špica, a Bibars Natho najveći deo sezone proveo na tom mestu, starter će biti Jojić. Kako zbog Stanojevićevog poverenja u njegove mogućnosti (i prekid), tako i činjenice da bi u toj varijanti imao dva zvučna aduta na klupi, za drugo poluvreme, u liku nekadašnjeg srpskog i sadašnjeg A reprezentativca.

U napadu – zna se. Čovek koji je postigao 30 golova ove sezone zaleteće se na odbranu Crvene zvezde, a Grobari se nadaju da će Rikardo Gomeš i njoj dati gol. Kad već nije iz prethodna dva pokušaja.

Partizan bi u 167. večitom derbiju trebalo da počne sa sledećih 11 fudbalera: Stevanović – Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Jevtović – Terzić, Jojić, Menig – Rikardo.


tagovi

167. večiti derbiFK PartizanSuperliga Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara