PARTIZAN – TIM ZA FAJENORD: Vraća se najjači vezni red, deca na golu i u špicu, Živković bek pre Miletića

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.03.22. | 21:21

Proverene snage za okršaj sa Holanđanima

Najbolji vezni red za najatraktivnijeg rivala. Još od Mančester junajteda u jesen 2019. klub zvučnijeg imena nije gostovao u Humskoj ulici, zbog čega dolazak Fajenorda u Beograd predstavlja spektakl po svim osnovama. Takvog velikana Partizan će napasti najjačim oružjem koje mu je trenutno na raspolaganju.

Tačno je da zbog suspenzije neće biti najboljeg klupskog strelca, Rikarda Gomeša, međutim, utisak je da u manveru Aleksandar Stanojević konačno može da sastavi vezni red projektovan po okončanju priprema. Otkako su okončane pripreme u Turskoj, samo jednom se desilo da trener formira sredinu terena od igrača koji su, prema njegovoj proceni, najbliži idealnom timu crno-belih. Beše to pre tri sedmice u Pragu i ispalo je sjajno po srpskog predstavnika u Ligi konferencije, jer su petorica fudbalera ispred odbrane odradila izvanredan posao, svako na poseban način, za slavlje nad Spartom (1:0).

Izabrane vesti

Otud: Saša Zdjelar i Miloš Jojić u ulozi zadnjih veznih, Lazar Marković i Kvinsi Menig po bokovima, a između njih Bibars Natho. Takva postavka razjedinjena je u prvenstvenim susrtetima zbog poštovanja bonus pravila, suspenzija ili povreda, ali su se konačno stekli uslovi da kvintet zaigra zajedno. Prethodni put kad su na okupu bili na Topčiderdskom brdu na programu je bio okršaj sa Florom u grupnoj fazi, završen još jednom pobedom (2:0). U prevodu, to je dobitna kombinacija da se slavi bez primljenog gola, što je u navijačkim, ali i željama rukovodilaca idealan scenario. Ovakav raspored bi mogli da „ugroze“ Danilo Pantić i Ljubomir Fejsa, međutim, nevolja je u saznanju da su povređeni, dok je Marko Jevtović tek počeo da trenira pošto ga je sedam dana „tresla“ povišena temperatura.

U odnosu na standardnih 11, najveća promena biće u špicu, Rikarda Gomeša će pokušati da odmeni Marko Milovanović, a prethodni put na evropskoj sceni uspeo je da se nametne pogotkom. Na suprotnom kraju terena još jedno dete kluba, mada je Aleksandar Popović četiri godine stariji od napadača. I golmanu je ovo debitnatska sezona, biće interesnatno videti kako će se nositi sa ekipom koja po Stanojevićevoj računici ispaljuje oko 20 hitaca na gol protivnika.

Popović će za ovaj duel morati da ima snažniju podršku defanzive u odnosu na, na primer, večiti derbi ili prethodni evropski susret. Nije sigurno, ali su velike šanse da će, poredeći timove sa tih utakmica, doći do promene na poziciji desnog beka. Tad je to mesto pokrivao Nemanja Miletić (što mu, ipak, nije prirodno polje delovanja), a nagoveštaji su da će se u četvrtak pojaviti Marko Živković. Pogovoto ako Smederevac bude u situaciji da istrči na suprotnu polovinu i loptama „gađa“ Milovanovića.

U ostalom delu odbrane sve je isto kao na većini mečeva, što navodi na zaključak da bi Partizan Fajenordu trebalo da se suprotstavi u rasporedu 4-2-3-1: Popović – Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić – Marković, Natho, Menig – Milovanović.


tagovi

Aleksandar StanojevićFK PartizanLiga konferencijeFajenord

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara