PARTIZAN – TIM ZA GENT: Vraća se Vujačić i kreće sa starim partnerom, teško će biti mesta za Šćekića

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.10.21. | 19:23

Crno-beli sa proverenim snagama

Kako sezona odmiče, tako se sastav Partizana kristališe. Mada će trener Aleksandar Stanojević kazati da ne postoji najboljih 11 u njegovoj projekciji, sve više deluje da su se profilisali starteri i dileme skoro da ne postoje za utakmice sa najatraktivnijim protivnicima. Jedan takav stiže u Humsku 1, u četvrtak veče (21.00, TV Arena sport 1, RTS 1).

Poput crno-belih, zabeležio je i Gent dve uvodne pobede. Ni on nije primio gol. Direktan sudar Parnog valjka i Belgijanaca trebalo bi da ponudi odgovor na pitanje ko će steći veće šanse da Grupu B Lige konferencije završi kao pobednik i obezbedi direktan plasman u osminu finala, narednog proleća.

Izabrane vesti

Najveći znak pitanja pred ovaj susret stajao je kod bekovskih pozicija. A onda je sam Stanojević na konferenciji za medije nagovestio da će njegov tim biti ofanzivan i praktično tim rečima utabao put ka formiranju tandema Marko Živković - Ivan Obradović. Želi vicešampion Srbije da napadne, stavi do znanja rivalu da ga zanima plasman u narednu fazu i za to su mu potrebni igrači sposobni da se ponavljaju, ali i za koje se procenjuje da su „mekši“ na lopti, prilikom kombinatorika i(li) centaršuta, što navodi na zaključak da su, ovaj put, u prednosti u odnosu na Aleksandra Miljkovića i Slobodana Uroševića. Pogotovo što su poslednja dvojica igrali po 90 minuta ligaškog duela sa Radnikom i deluje da ih Stanojević sprema za nedeljno gostovanje TSC-u. Eventualna promena mogla bi da se desi na levoj strani, ako Stanojević odluči da prekid Genta brani Uroševićevim skokom.

Promena će biti i u srcu odbrane. Posle dve propuštene utakmice (zbog obaveza u reprezentaciji Crne Gore nije igrao u Kupu Srbije sa Trajalom i meču za bodove sa Surduličanima) u prvih 11 vratiće se Igor Vujačić. Stameni štoper je skoro mesec dana bio razdvojen od Siniše Saničanina, silom prilika, jer je momak iz Prijedora bolovao od virusa korona, a sad je došlo vreme da se obnovi partnerstvo koje se pokazalo dobrim tokom kvalifikacija. Pogotovo što su od večitog derbija Vujačić i Saničanin samo jedan meč odigrali zajedno (onaj sa Spartakom).

Četvrtak, 21.00: (2,25) Partizan (3,35) Gent (3,50)

Kad je Stanojević pomenuo da Gent ima nekoliko igrača viših od 1,90 mnogima je delovalo da bi mogao da promoviše Aleksandra Šćekića među startere, da još jedan reprezentativac Crne Gore sa 193 centimetra bude brana napadima gostiju. Samo, da bi se to desilo morao bi na klupu da se preseli Saša Zdjelar ili Miloš Jojić. Kako je zamenik kapitena večito inspirisan za ovakve mečeve i skoro nikad ne zakaže, a popularni Zeka igra sve laganije i uverljivije, sve navodi na zaključak da će Šćekić šansu čekati s klupe.

Što se ofanzive tiče, sve je jasno: Lazar Marković na mestu desnog krila sa kapitenskom trakom oko ruke Kvinsi Menig na suprotnom kraju terena, između njih Bibars Natho kao podrška raspucanom Rikardu Gomešu.

Projektovani sastav Partizana za meč sa Genotm trebalo bi da izgleda ovako: Popović - Živković, Vujačić, Saničanin, Obradović - Zdjelar, Jojić - Marković, Natho, Menig - Rikardo.


tagovi

Aleksandar Stanojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara