Aleksandar Stanojević (Foto: FK Partizan)
Aleksandar Stanojević (Foto: FK Partizan)

Stanojević: Ofanziva na Gent! Spremna i B varijanta, udariće sistem na sistem

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.10.21. | 12:53

Trener Partizana duel sa Gentom u 3. kolu Lige konferencije označio kao jedan od odlučujućih za prolaz

Navijački poklič: „’Ajmo, ’ajde, svi u napad“ biće geslo i Partizanovih fudbalera u četvrtak veče. Aleksandar Stanojević je naredio ofanzivu na Gent, u pokušaju da se primakne evropskom proleću. Rival u istoj ravni kao crno-beli, ali – ranjiv.

I pošto mu je odbrana slabiji deo tima, šef stručnog štaba Parnog valjka nagovestio je da će svim silama jurnuti ka Belgijancima.

Izabrane vesti

Pred nama je jedna od odlučujućih utakmica za prolaz. Gent nam je u ovom trenutku direktan konkurent za prvu poziciju, naredna dva meča sa njim će dosta toga odlučiti“, kazuje Stanojević i ističe da već zna startere za derbi Grupe B Lige konferencije (četvrtak, 21.00, TV Arena sport 1, RTS 1). „Tek popodne ću ga saopštiti igračima, ali sam rekao da ćemo igrati ofanzivno“.

Četvrtak, 21.00: (2,25) Partizan (3,35) Gent (3,50)

Sve u pokušaju da se napokon sruši negativna tradicija. Partizan nikad u istoriji nije savladao belgijskog predstavnika u evropskim kupovima. Pokušavao je protiv Standarda, Klub Briža, Anderlehta, Genka i Šarlroe. Najčešće sa Stanojevićem u ulozi glavnokomandujućeg.

Nadamo se da ćemo prekinuti taj loš niz. Belgijanci imaju dobru ligu, dosta ulažu u fudbal, Gent je dobra ekipa, igrala je promenjivo, jer je imala dosta povređenih igrača, svi osim jednog su se u međuvremenu vratili, međutim... Ako hoćete da kao prvi sačekate proleće ne može da bude lako“.

Pre 13 meseci tim iz Humske – ne baš nalik ovom – ispao je od Šarlroa, a Stanojević smatra da je Gent po karakteristikama sličan tom rivalu.

Visoki momci, snažni, izuzetnih fizičkih predispozicija. Igraju na više načina, stalno menjaju sedmoricu napadača koliko ih imaju u kadru. Ofanzivni su, dosta rizikuju, dinamični su, orijentisani ka napred i – direktni. I mi ćemo izaći u ofanzivnom sastavu. Otud, ne znam koji će rezultat da bude, ali znam da će meč biti zanimljiv“.

Skeniranje Genta otežano je baš usled činjenice da je u Beograd došao sa sedmoricom špiceva i što je teško predvideti hoće li početi Darko Lemajić ili neko od starosedelaca.

Pratili smo sve Lemajićeve mečeve, ali imaju i Depotra, sličnog po stilu, igrače visoke iznad 1,90... Možda će da stavi Bezusa, eventualno Holanđanina, možda i Ođiđu Ofoea gurne napred. Verujem da ni fudbaleri Genta ne zunaju ko će početi meč. Stalno menaju sastav. Neke informacije o stilu njihovog trenera dobio sam od Ivana Obradovića, pošto su sarađivali u Andlerhetu, gde mi je samo potvrdio ono što se primetilo prilikom analize. Intenzivna ekipa“.

Obradović je kod Hajna Vanhezebruka igrao, Lazar Marković ne toliko. Postoji li zato motiv kod kapitena da se „osveti“ bivšem treneru Anderlehta?

Neee... Momci su fokusirani da naprave rezultat, vaspitavni tako da ne razmišljamo nikako drugačije osim sportski. Stvarno nas ne interesuje šta je bilo ranije. Jedini Markecov motiv je da se dokaže, imaće za rivala novog levog beka, platili su ga 6.000.000 evra, brze štopere, reprezentativce. To je izazov za njega, ali i sve nas, da vidimo gde smo, šta nam još neodstaje. Pokušaćemo da se nametnemo, anuliramo njihove bokove, da našim vrlinama neutrališemo njihove i otkrijemo im mane. Udariće sistem na sistem. Spremili smo i B varijantu, bude li problema“.

Aleksandar Stanojević se uzdržao od repliciranja Bojanu Jorgančeviću, koji je prilikom analize igre Partizana apostrofirao Aleksandra Miljkovića i Slobodana Uroševića kao slabe tačke.

Pratio sam... Nešto su pogodili, nešto nisu. A ne bi bilo profesionalno da ja govorim o manama Genta“.

JOVIĆ POBEDIO KORONU

Kadrovska situacija u Partizanu, pred duel sa Gentom, skoro je savršena.

Spremni smo i motivisani. Nemanja Jović se oporavio od virusa korona, počeo je u utorak da trenira lakšim intenzitetom, ali neće igrati u četvrtak“, pojasnio je Stanojević da bi mladog krilnog vezistu mogao da ima na raspolaganju za gostovanje TSC-u, u nedelju.

DAJ PRVO DA PROĐEMO GRUPU...

Pre nekoliko sedmica Aleksandar Mitrović je hrabro prognozirao da bi Partizan mogao čak i da osvoji premijerno izdanje Lige konferencija.

Ne mogu reči centarfora Fulama da mi stvore pritisak, jer ne razmišljam o tome. Nerelano je. Imate i ekipe koje dolaze iz Lige Evrope. Hhvala Mitru na veri, nego da mi vidimo najpre možemo li da budemo prvi u grupi. Bićemo zadovoljni ako osiguramo proleće u Evropi“, smeška se Stanojević.


tagovi

Aleksandar StanojevićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara