Miljković, Ostojić i Vitas (© FK Partizan)
Miljković, Ostojić i Vitas (© FK Partizan)

Partizan u Moldaviji: Čeka nas prljava ekipa, najbitnije je da prođemo

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.09.20. | 13:26

Milan Lola Smiljanić uverava da je Aleksandar Miljković igrač kakav je potreban Partizanu, a Bojan Matić da može da igra u tandemu sa Sadikom

Međunarodna premijera bila je ružna, dosadna i uspešna. Ništa protiv ne bi imali crno-beli da i igru i rezultat iz meča sa RFS-om prepišu i na gostovanju Sfuntulu. U danima kad malo ko stavlja akcenat na lepotu, a svi teže takmičarskom fudbalu, ekspedicija kluba iz Humske stigla je u Moldaviju samo s jednim ciljem: da se plasira u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Makar to podrazumevalo i tanjenje navijačkih živaca. Mada, u Partizanu su uvereni da su daleko kvalitetniji od rivala i da će u četvrtak sve od njih zavisiti.

Izabrane vesti

Spremili smo utakmicu, poslednja dva dana gledali šta nas očekuje, svesni smo da se igra jedan meč i da u njega ulazimo kao favoriti. Trener nam je lepo predočio zadatke“, smireno deluje Aleksandar Miljković, koji je po dolasku, skopčanom sa prodajom Nemanje Miletića u Saudijsku Arabiju, zacementirao mesto desnog beka, bar dok mu se ne dovede konkurencija, što je trenutno malo teži zadatak za upravu.

Ne toliko težak, nadaju se izabranici Aleksandra Stanojevića, čeka ih na terenu u Moldaviji.

„Gledao sam utakmicu Sfintula protiv Šahtjora iz Soligorska. U pitanju je prljava ekipa, očekuje nas fajterski duel, videćemo u kakvom je stanju teren, ali smo na sve spremni. Bože zdravlja, samo da prođemo u naredno kolo“.

Miljkoviću će to biti drugi meč u pet dana za crno-bele. Povratnički debi upisao je u subotu veče protiv Rada, kad je prekomponovana odbrana sačuvala mrežu (3:0).

Bitno je da smo pobedili, sebe stavljam u drugi plan. Pre meča sa Građevinarima dugo nisam igrao zvanični susret, odradio sam šest, sedam treninga po dolasku, iz mog ugla dobro je da sam posle osam godina zaigrao u Humskoj, bilo je pozitivne treme. Što se igre tiče, bilo je korektno, biće to dobro“, siguran je Aleksandar Miljković.

Ivica Iliev u razgovoru sa Lazarom Markovićem (© FK Partizan)Ivica Iliev u razgovoru sa Lazarom Markovićem (© FK Partizan)

Njegov angažman prilično je obradovao starosedeoce u svlačionici. Naročito decu kluba, kakav je i Milan Smiljanić.

Miljković je svestan Partizana, takvi momci su nam potrebni. Partizanovu težinu ne može svako da podnese. Aleksandar je spreman na nju od malena, drago mi je što deca kuba dolaze do izražaja, najbitnije je da kosutr tima čine igrači iz naše škole“, podvlači Lola.

Za razliku od Miljkovića u ulozi sigurnog startera, iskusni vezista je izvesna rezerva, ali sa strane dobro može da proceni mogućnosti saigrača u Moldaviji.

Došli smo da pobedimo, znamo da će biti teško, Moldavci su tvrd orah, ali je najbitnije da prođemo. Nisu bitni lepršavost i mnogo golova, već prolaz. Ovakve ekipe su nam nepoznanica, igra se jedna utakmica i nemamo pravo na grešku. Gledali smo Sfintul protiv Šahtoroja, kad je iznudio crveni karton, šef nam je nagovestio da moramo da vodimo računa o tom detalju, jer Moldavci i Rumuni igraju prljavo. Spremni smo“, dodao je Smiljanić, uz napomenu da ga raduje što je Aleksandar Stanojević promenio formaciju i posložio Partizan u rasporedu 4-4-2, te se očekuje da i u četvrtak najbliži golu rivala budu Umar Sadik i Lazar Marković.

Afrički tandem Suma – Sadik (© FK Partizan)Afrički tandem Suma – Sadik (© FK Partizan)

U tom slučaju, Nigerijac bi u drugom delu možda ponovo mogao da bude uparen sa Bojanom Matićem, što nije bilo čest slučaj kod Sava Miloševića. Možda će kod Stanojevića.

Obojica smo visoki, kad igramo u tandemu stvaramo problem odbrani protivnika zato što smo krupni, jaki, dominantni u skoku, što izaziva pažnju defanzivaca, a otvara više prostora našim krilima, poput Stevanovića i Asana. Samo da se malo uigramo i bićemo dobar tandem“, ističe bivši centarfor Mačve i Vojvodine.

Potencira da bi baš visina mogla da bude jedna od aduta Sfintula.

„Moldavci igraju grub fudbal, imaju visoke pojedince, moramo da obratimo pažnju na prekide, od njih preti najveća opasnost. Mi smo Partizan, sigurno smo kvalitetniji, imamo 90 minuta da to dokažemo. Verujem u saigrače i jedva čekam da meč počne“, dodao je Bojan Matić.


tagovi

FK PartizanAleksandar MiljkovićBojan OstojićMilan SmiljanićBojan Matićkvalifikacije za Ligu EvropeSfintul George

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara