Ljajić (© Star sport)
Ljajić (© Star sport)

Partizan zvao Adema Ljajića: Kad nema gde, onda je i Humska dobra

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.08.22. | 11:25

Crno-beli ostvarili inicijalni kontakt sa ofanzivcem koji je poslednji takmičarski meč odigrao pre 15 meseci

Pre nekoliko sezona tretirala bi se kao bomba, sad je pitanje da li je i prksalica. Toliko je nazadovala karijera Adema Ljajića da je došao do nivoa da može da se vrati u Partizan. Takva mogućnost je sve realnija, pošto vreme u prelaznom roku curi, a kreativni vezista nema klub posle rastanka sa Bešiktašem. A kako su u prošlosti mnogi fudbaleri po sličnom principu dolazili u Humsku kad ih niko drugi nije hteo, tako se sad crta put za obnovu ljubavi Pazarca i crno-belih.

I sve se uklapa. Svaki put kad su u škripcu (pod žestokim pritiskom javnosti usled katastrofalnim poslovnih poteza) čelnici Partizana posegnu za atraktivnim rešenjem kako bi dobili na vremenu i predstavili sebe u boljem svetlu neo što jesu. Tako i sad žele Ljajića. Sve pod obrazloženjem da ispune želju Iliji Stolici, pošto šef stručnog štaba sedmicama vapi za pojačanjima i podseća da je klub napustilo 14 igrača tokom letnjeg prelaznog roka, a anagžovano ih je upola manje. U Ademu vidi rešenje kad je kreacija u pitanju, iako je upitno šta momak iz „klase 1991“ može imajući u vidu da je poslednji meč odigrao 13. maja. 2021. u prvenstvu Turske protiv Karagumruka. Tih 15 meseci bez takmičarskog fudbala savršeno se uklapa u ideju o rehabilitovanju još jedne karijere kao što je ne tako davno bio slučaj sa, primera radi, jednako zvučnim Lazarom Markovićem, pa se došlo dotle da bivši član Liverpul na zadnja vrata napusti Humsku.

Izabrane vesti

Teško je reći šta je tačno preporučilo Adema Ljajića Partizanu, mada je jasno da su mu opcije smanjene. I da odlazak u Saudijsku Arabiju, gde ga je zvao Al Naser na čijoj klupi sedi Rudi Garsija (sarađivali u Romi) nije tako izvestan kako se činilo pre nekoliko dana. Sa Bešiktašem je svakako završio, jer mu je okončanjem minule sezone istekao ugovor, a u očekivanju novog angažmana boravio je u rodnom Novom Pazaru i pre dve sedmice pratio duel upravo sa bivšim klubom (u njemu, u periodu od 2008. do 2010. skupio 11 golova i pet asistencija).

Tad je rukovodiocima Partizana i sinula ideja da bi mogli da pokušaju da ga vrate. Ima signala da će uspeti, mada se Adem nada još nekim ponudama, pre svega iz Evrope kako se ne bi otisnuo u arapski svet sa samo 30 godina. A pre svega Italiji znao je da bude konkretan: za Torino 18 golova i 21 asistencija, za Fjorentinu ukupno učešće u 30 pogodaka (16 dao, 14 namestio), u dresu Rome 15 egzekucija i osam dodavanja, u Interu četiri puta strelac i triput u ulozi pakera. Ukupno u Seriji A 225 utakmica, pre nego što je 2018. stigao u Istanbul i na 85 utkamica za Bešiktaš 18 puta pogodio mrežu i 26 puta to omogućio saigračima.

Konkretan, kao nekad, bio bi od pomoći Partizanu. Sad, posle stagnacije – teško.


tagovi

Adem LjajićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara