Daka (© Reuters)
Daka (© Reuters)

Patson Daka, het-trik na brzaka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.04.21. | 18:14

Za samo osam minuta

Po svemu sudeći Austrija je centar fudbalskih zbivanja u Evorpi ovog nedeljnog popodneva. U tamošnjoj Bundesligi najpre je Rapid na gostovanju Volfzbergeru dao čak osam golova, da bi već u narednoj utakmici Patson Daka uradio nešto što niko pre njega nije.

Fenomenalni napadač Salcburga izrešetao je mrežu Šturma za samo osam minuta, na početku plej-ofa za titulu. Momak iz Zambije je pogađao u trećem, petom i 11 minutu i tako postavio rekord austrijskog fudbala, kao autor najbržeg het-trika.

Izabrane vesti

Ono što posebno upečatljivo jeste da je Patson Daka u tom periodu samo četiri puta dotakao loptu. Maltene je pogodio svaki put kad je šutnuo. Što ne čudi, ove sezone je prva violina ekipe, sa današnjim hicima već je stigao do „kote 30“. Od toga 23 u prvenstvu, pet u kupu i dva u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Da je u vrhuskoj formi, Daka je potvrdio i tokom reprezentativne pauze. Dvaput je bio precizan za svoju Zambiju proitv Alžira, istom porcijom častio Zimbabve u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija, da bi sve to prepisao na klupskom nivou.

Na 19 utakmica Bundeslige Austrije Patson Daka samo na dve nije bio strelac, protiv Admire i bečke Austrije. Prava napast za odbrane i naredna velika prodaja Salcburga, nalik Erlingu Halandu, Dominiku Soboslaju, Sadiju Maneu, Nabi Keiti, Daju Upamekanu, Amadu Hajdari, Munasu Daburu...



tagovi

Patson DakaAustrijaAustrija 1Red Bul SalcburgSalcburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara