Veljko Paunović (©AFP)
Veljko Paunović (©AFP)

Paunović dao otkaz, pa se prekasno predomislio

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.12.23. | 09:53

Fernando Gago potvrdio da je prihvatio ponudu Gvadalahare Čivas i uskoro će zvanično da bude promovisan u šefa stručnog štaba

Šta se to tačno desilo u Meksiku, pa je jedan od najpopularnijih i najtrofejnijih tamošnjih klubova Gvadalahara Čivas morala da menja trenera po završetku takmičenja u Aperturi? To pokušavaju da prokljuve i meksički mediji, pojavljuju se različite informacije. Na dan kada je Klub Amerika pobedom nad Tigresom posle produžetaka sa 3:0 došla do titule meksički mediji su otkrili nove detalje oko iznenadnog odlaska Veljka Paunovića iz Gvadalahare.

Ono što se i ranije znalo je da srpski strateg nije otpušten, jer uprava kluba, a pre svega sportski direktor Fernando Jero je bio veoma zadovoljan njegovim radom. Istina, izostao je trofej, u Klausuri proletos je Čivas izgubio u finalu, dok je u plej-ofu Aperture eliminisan već u četvrtfinalu.

Izabrane vesti

Taj poraz je očigledno mnogo iznervirao Paunovića, koji je putem posrednika poručio Jeru da neće voditi ekipu od januara. Naime, on je prošle godine potpisao dvogodišnji ugovor sa Čivasom, ali u ugovoru je postojala klauzula da se posle prve godine prekine saradnja ako jedna od dve strane nije zadovoljna.

Nije tajna, Paunović je imao mnogo problema tokom Aperture, pre svega sa nedisciplinom pojedinih fudbalera. Dvojicu najvećih zvezda Viktora Guzmana i Aleksisa Vegu je morao u jednom momentu da odstrani iz ekipe zbog toga, a navodno je tražio od uprave da oni budu prodati u januaru. To se nije dopalo Jeru, insistirao je na tome da oni ostanu.

KLUB AMERIKA ŠAMPION POSLE PET GODINA, DVA CRVENA KARTONA UNIŠTILA TIGRES (VIDEO)

Novinar Foks Meksika Fernando Kevaljos tvrdi da je dobio informacije kako je Paunović u utorak dao otkaz, odnosno rekao čelnicima kluba da će da aktivira klauzulu, samo da bi se posle dva dana predomislio. Navodno, kada se Srbinu glava ohladila tražio je od Jera sastanak sa upravom, ali bilo je prekasno. Jero se već dogovorio sa argentinskim trenerom Fernandom Gagom, takođe nekadašnjim fudbalerom Real Madrida.

Trenutak u kojem mi je projekat predstavljen, ideja koju imaju, uverenja, predsednik i sportski direktor koji su me ubedili svojim pristupom… Sve to je bio razlog da prihvatim ponudu Čivasa. Ovo će da bude veoma interesantan izazov, privukao me je projekat. Od sada sam na novom putu, u nekoj novoj zemlji sa drugačijim fudbalom. Probaću da uradim što bolji posao“, kazao je doskorašnji trener Rasing Kluba Gago za ESPN.

Taknuto – maknuto. Paunović sada mora da traži novi angažman. Konačna odluka koja je verovatno obradovala pomenute Vegu i Guzmana, ali ne i ostale igrače Čivasa. O tome je pričao Hesus Orozko Čikite, 21-godišnji reprezentativac Meksika, koji je kod Paunovića igrao standardno u prvoj postavi.

Uopšte nisam očekivao ovakav rasplet. Računali smo na to da ćemo raditi i dalje u Klausuri. Mene lično je to malo zabolelo, Paunović je sjajan trener koji nas je uvek branio i stajao uz nas. Želim mu mnogo uspeha u nastavku karijere, gde god ga ona odvela“, poručio je Čikite.

Ranije se pominjalo da bi 46-godišnji strateg mogao da preuzme Almeriju, ali on je to odbio jer je procenio da su minimalne šanse da joj sačuva prvoligaški status. Kasnije su mediji spekulisali da bi mogao da bude rešenje za Seltu iz Viga, u slučaju razlaza sa Rafom Benitezom. Dva uzastopna dobra rezultata Selte su međutim ućutkali to spekulisanje, jer je sa njima nekadašnji strateg Liverpula sebi obezbedio malo kredita.



tagovi

Čivas GvadalaharaVeljko PaunovićMeksiko 1Fernando GagoFernando Jero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara