Pazarska računica: Jedna šansa, jedan gol i opet je Evropa na vidiku

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.04.23. | 19:53

Utisci Berbera i Đorđevića posle meča na Džaizkoin areni

(Od dopsinika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Kako je završio prvi mandat na klupi Novog Pazara, tako je mirni strateg Davor Berber počeo svoj drugi boravak u plavom jatu - pobednički. Posle Mladosti u Lučanima (3:1), upisana je i recka protiv Radnika iz Surdulice (1:0), koji se predstavio kao rival vredan svakog poštovanja.

Izabrane vesti

Meč 29. kola Mozzart Bet Superlige odlučio je Andrija Majdevac u 78. minutu, posle sjajnog centaršuta Periše Pešukića. Novi Pazar se rekordnim superligaškim zbirom 50 bodovno izjednačio sa narednim rivalom, petoplasiranom Vojvodinom.

Nije uzalud Berber u najavi upozoravao na kvalitet gostuju i trenerski pečat Slavoljuba Đorđevića.

Videli ste kakav je bio teren. Mislim da je bilo otvoreno sa obe strane. Ekipe su u želji za pobedom pružile maksimum. Nas ovi bodovi ostavljaju u trci sa Vojvodinom za peto mesto i izlazak u Evropu. Uspeo smo da iskoristimo jednu, pravu šansu. Majdevac je odličan napadač, pogodio je glavom. Imali smo još neke situacije, a oni pogotovo. U finišu su Surduličani pogodili i stativu“, kaže Berber.

Do kraja je šef struke Plavih realan u ocenama današnjeg vojevanja na praznoj Džaizkoin areni.

Ne bi bilo nezasluženo da su gosti dali gol. Možda smo bili srećniji na kraju. Uspeli smo da izdržimo pritisak Radnika u poslednjih desetak minuta. Kolegi Đorđeviću i momcima iz Radnika želim da do kraja nastave ovako da se bore, da ostanu u elitnom rangu“, završio je Berber.

Đorđević je razočaran krajnjim ishodom, ali dostojanstveno je čestitao protivniku.

Čestitam Pazaru na zasluženoj pobedi, na svim rezultatima u tekućoj sezoni. Želim im da ostvare svoje ciljeve. Po ovako teškom terenu, videli smo pravu prvenstvenu utakmicu. Obe ekipe pokazale su zavidan nivo kvaliteta i borbe, pokazale su karakter. Moglo je da ode u jednom i drugom pravcu. Na 0:0 imali so dve odlične šanse, a imao je i Pazar. Na 1:0 pogodili smo stativu, stvorili još dve, tri situacije. Božjom voljom lopta nije htela u gol“, konstovao je Đorđević.

Radnik je ostao u zoni ispadanja, na pretposlednjem, 15. mestu sa 20 osvojenih bodova.

„Mojim momcima želim da se dignu. Idemo dalje da se borimo", poručio je Đorđević.

Radnik u 30. kolu, poslednjem u regularnom delu sezone, dočekuje ekipu kruševačkog Napretka.



tagovi

Davor BerberSlavoljub ĐorđevićFK Novi PazarNovi PazarRadnikRadnik Surdulica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara