Pedri na stadionu Gran Kanarija (©Twitter)
Pedri na stadionu Gran Kanarija (©Twitter)

Pedri gledao derbi Kanara, ali nije doneo sreću svojima: Tenerife u finalu plej-ofa za Primeru (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.06.22. | 23:04

Gosti brzo udvostručili prednost, a onda je sve bilo lakše...

Dvaput je Las Palmas ove sezone pobedio Tenerife u ligaškom delu Segunde, ali kada je bilo potrebnije, komšije su bile bolje.

Posle 1:0 na svom stadionu u prvom meču polufinala plej-ofa za plasman u Primeru, Tete je slavio i kao gost - 2:1 (2:0).

Izabrane vesti

Nije domaćinima pomoglo prisustvo Barseloninog veziste Pedrija, koji je s tribine stadiona Gran Kanarija bodrio igrače kluba u kom je ponikao i čiji je najmlađi strelac u 72-godišnjoj istoriji (19. septembra 2019. kada je dao gol Sportingu iz Hihona imao je svega 16 godina, 9 meseci i 23 dana).

Tenerife je konačan ishod najavio već u 3. minutu revanša, kada se najbolji strelac tima, 35-godišnji Enrik Galjego, dobro snašao u kaznenom prostoru rivala posle kornera i duplirao prednost iz prvog meča. Delovalo je u prvi mah da je jedan od igrača domaćeg tima uspeo da interveniše na vreme, međutim, ubrzo je iz VAR sobe arbitru javljeno da je lopta celim obimom prešla gol-liniju.

Nisu fudbaleri Las Palmasa uspeli da se oporave od tog šoka, a novi problemi zadesili su ih u finišu prvog poluvremena. U 42. minutu iz igre je morao Džonatan Vijera, kapiten Kanarinaca čija je izjava posle prve utakmice zapalila Kanare.

"Vidim dosta žurke ovde i deluje da je dobra, ali čekamo Tenerife u subotu na Gran Kanariji. Ne znaju šta ih čeka", rekao je centralni vezista Las Palmasa i raspalio moral među navijačima žuti-plavih, a inat kod plavo-belih.

Novi peh za ekipu Garsije Pimienta, dugogodišnjeg trenera u mlađim kategorijama Barselone, bio je novi pogodak Galjega. Iskusni napadač koji je prošlog leta došao u Tenerife iz Osasune u nadoknadi prvog poluvremena realizovao je penal dosuđen zbog udaranja laktom u skoku. Uspeo je golman Alvaro Valjes da zakači loptu posle šuta sa bele tačke, ali ne i da spreči goste da povedu 2:0 u revanšu, odnosno 3:0 ukupno.

Bio je to i definitivan kraj Kanarinaca, jer su im zbog važećeg pravila gola u gostima bila potrebna čak tri pogotka u drugom poluvremenu da bi izborili finale. U 71. minutu, posle centaršuta iz kornera, Erik Kurbelo, je uspeo da postigne jedan, ali to je bilo sve. Poslednjih desetak minuta meča za pobednički tim odigrao je nekadašnji defanzivac OFK Beograda, Žarkova i Rada, 27-godišnji Nikola Šipčić.

Tenerife će se u finalu za povratak u najjači rang španskog fudbala, u kom su poslednji put igrali u sezoni 2009/10, sastati sa pobednikom duela Eibar - Đirona, u kom posle prvog okršaja vodi tim iz Baskije 1:0.

ŠPANIJA 2, PLEJ-OF - POLUFINALE, REVANŠI

Subota

Las Palmas - Tenerife 1:2 (0:2) /prvi meč 0:1/

/Kurbelo 71 - Galjego 3, 45+6 pen/

Nedelja

18.30: (2,45) Eibar (3,10) Đirona (3,10) /prvi meč 1:0/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

PedriTenerifeLas PalmasSegundaPrimeraŠpanija 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara