Aleksa Pejić u dresu Proletera (©Starsport)
Aleksa Pejić u dresu Proletera (©Starsport)

Pejić dva puta pokorio Belorusiju, a sada je blizu krunisanja u Austriji

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.04.23. | 14:31

Mladi srpski fudbaler sa Rapidom iz Beča ove nedelje od 20.30 časova igra finale nacionalnog kupa protiv Šturma iz Graca

Nekadašnji omladinac Brodarca, a potom prvotimac novosadskog Proletera Aleksa Pejić, tiho je napustio srpski fudbal 2021. godine. Prešao je tada u Šahtjor iz Soligorska, sa kojim je dva puta bio prvak Belorusije, a zatim je karijeru nastavio u Rapidu iz Beča. Ove nedelje je Pejić u prilici da i treču godinu van granica Srbije kruniše peharom, pošto ga od 20.30 časova očekuje finale Kupa Austrije protiv Šturma u Klagenfurtu.

Ovaj 23-godišnji defanzivni vezista je standardan prvotimac Rapida. Zabeležio je 33 nastupa u svim takmičenjima, od čega četiri u kupu. Pomogao je zeleno-belima da eliminišu niželigaše Alerheiligen (2:0) i Tirol (4:1), te prvoligaše Volfzberger (3:1 posle produžetaka) i Rid (2:1). Sada Pejiću i njegovim saigračima predstoji najteži protivnik, Šturm.

Izabrane vesti

Tim iz Graca je u četvrtfinalu početkom februara eliminisao najvećeg favorita Salcburg, posle penala, a zatim je početkom aprila bio bolji i od LASK-a (1:0) za koji igraju bivši igrači Crvene zvezde Branko Jovičić, Filip Stojković i Ibrahim Mustafa.

Šturm je još uvek u igri za duplu krunu. Iskoristio je seriju loših rezultata Salcburga u prvenstvu, ali i podelu bodova u plej-ofu, te mu je prišao mu na samo tri poena zaostatka. Predstoji mu svakako vrelo proleće.

20.30: (3,35) Rapid Beč (3,45) Šturm Grac (2,15)

Uvertira u finalni meč bila je trijumfalna za Šturm. U sredu je dva puta gubio u Gracu od bečke Austrije, sa po 1:0 i 2:1, ali je sa dva gola u dva minuta sredinom drugog poluvremena stigao do preokreta i pobede sa 3:2. To mu je svakako podiglo samppouzdanje.

S druge strane, Rapidova forma ne uliva sampouzdanje navijačima u prestonici. Zeleno-beli su vezali tri meča bez pobede, odigrali su kod kuće 3:3 sa gradskim rivalom Austrijom i 1:1 sa Salcburgom, dok su između te dve utakmice izgubili u Lincu od LASK-a sa 3:1. Rapid je sada četvrti u prvenstvu, što je pozicija koja vodi samo u baraž za Ligu konferencije. Dakle, Kup Austrije je sada najsigurniji put Pejića i saigrača na međunarodnu scenu.

Međutim, da je lak, nije nikako. Tri puta su do sada zeleno-beli igrali protiv Šturma ove sezone i sva tri meča su izgubili! U avgustu je bilo 2:1, u februaru 1:0, a 2. aprila u Gracu 3:1 za crno-bele. Pejić je na sva tri meča bio starter, a zanimljivo da je svaki od njih 190 centimetara visoki fudbaler završio sa žutim kartonom.

Vredi pomenuti i to da je član Rapida od 2019. godine i nekadašnji omladinac Vojvodine Dragoljub Savić. Ovaj 22-godišnji krilni napadač letos je prešao u prvi tim, ali je na početku sezone posle samo četiri nastupa doživeo tešku povredu zbog koje je propustio veći deo takmičenja. U martu se vratio na teren, ali sada igra za drugi tim Rapida u Cvajti i nije u konkurenciji za finale.

KUP AUSTRIJE – FINALE

Nedelja

20.30: (3,35) Rapid Beč (3,45) Šturm Grac (2,15)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Aleksa PejićRapid BečŠturmKup Austrije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara