Stefan Mitrović i Nikola Maksimović (Reuters)s
Stefan Mitrović i Nikola Maksimović (Reuters)s

Penal nije sprečio prvo slavlje Maksimovića i Mitrovića posle 42 dana (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 31.10.22. | 23:05

Elčeu za bod malo i jedanaesterac u 85. minutu

Ima još mnogo da se igra u Primeri, ali kako stvari stoje, Elče će posle tri sezone u društvu najboljih španskih klubova verovatno nazad u niži rang.

Klub iz provincije Alikante ni posle 12 kola nema pobedu. U duelu sa Hetafeom domaćin je mogao makar do boda, četvrtog u poslednjih pet mečeva, ali nije mu pomogao ni penal u 85. minutu. Očajno je šutirao Aragentinac Lukas Boje, te je ostalo 1:0 za goste iz predgrađa Madrida, stečenih sjajnim pogotkom Enesa Unala u 54. minutu. David Sorija je uspeo da odbrani i treći od ukupno četiri penala s kojima se suočio u 2022. godini!

Izabrane vesti

Za, ispostavilo se, jedini gol u meču odlično je Unal uhvatio volej i spustio loptu u mrežu nakon što ju je Karles Alenja ukrao protivničkom igraču, a onda između dvojice uspeo da perfektno centrira. Bio je to četvrti gol turskog napadača u Primeri ove sezone, a u poslednja tri meča dvaput je pogodio i jednom asistirao.

Pored momka iz Burse, odličan meč na stadionu Manuel Martinez Valero imao je golman Hetafea David Sorija, prvenstveno zbog odbranjenog penala, ali i još nekoliko dobrih intervencija u finišu meča, kada je njegov tim morao da se brani s igračem manje zbog isključenja Amavija. Francuz je već u uvodnim minutima utakmice zamenio povređenog Damijana Suareza, ali je zbog neopreznog gaženja protivničkog igrača u 78. minutu dobio drugi žuti karton i morao van igre.

Na iskušenju se našla odbrana gostiju, još jednom predvođena Stefanom Mitrovićem. Imao je srpski reprezentativac nekoliko dobrih "čišćenja", međutim, u 84. minutu nije uspeo da stigne do lopte posle centaršuta Klerka po zemlji. Nije to očekivao Luis Milja, pritom je nezgodno odskočila i pogodila ga u ruku. Usledio je pomenuti penal i Sorijina odbrana Bojeovog šuta.

Pored Mitrovića i drugi reprezentativac Srbije iz redova Hetafea, Nemanja Maksimović, bio je u startnoj postavi, ali je zamenjen pola sata pre kraja. Imao je mladi vezista nekoliko značajnih uloga u kreiranju napada svog tima, ali njemu su, ipak, primarni defanzivni zadaci, a kako su gosti ostali nesavladani, može se konstatovati da je i on uspešno odradio posao.

Bila je ovo prva pobeda Hetafea još od 18. septembra, tako da se klub iz madridskog predgrađa pomakao na 14. poziciju. Elče je i dalje na začelju sa svega četiri boda iz 12 kola.


PRIMERA – 12. KOLO

Petak

Majorka - Espanjol 1:1 (0:0)

/Murići 47 - Lazo 70/

Subota

Almerija - Selta 3:1 (0:1)

/Lazaro 52, De la Oz 60, Egvaras 90+6 - Vejga 25/

Kadiz - Atletiko Madrid 3:2 (1:0)

/Bongonda 1, Fernandez 81, Sobrino 90+9 - Ernandez 85ag, Feliks 89/

Sevilja - Rajo Valjekano 0:1 (0:0)

/Garsija 61/

Valensija - Barselona 0:1 (0:0)

/Levandovski 93/

Nedelja

Osasuna - Valjadolid 2:0 (2:0)

/Avilja 13p, Gomez 19/

Real Madrid – Đirona 1:1 (0:0)

/Vinisijus Žunior 70 – Stuani 80 pen/

Atletik Bilbao - Viljareal 1:0 (0:0)

/I. Vilijams 59/

Sosijedad – Betis 0:2 (0:0)

/Kruz 86, Igelsijas 90+3/

Ponedeljak

Elče - Hetafe 0:1 (0:0)

/Unal 54/



tagovi

HetafeElčePrimeraStefan MitrovićNemanja Maksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara