Foto: AFP
Foto: AFP

Penjarol bez snage za čudo, brazilsko finale i u Kopa Sudamerikani (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.10.21. | 04:24

Gol Nikaa sve rešio - 2:0

Posle brazilskog finala u Kopa Libertadoresu, gledaćemo isto takvo i u Kopa Sudamerikani.

Penjarol je tražio čudo kako bi sprečio takav scenario, ali do čuda nije došlo. Štaviše, Atletiko Paranense je dobio i revanš, bilo je 2:0 (1:0), tako da je Bragantino saznao ime protivnika u finalu drugog po snazi kontinentalnog takmičenja.

Izabrane vesti

Suštinski je bilo dovoljno da Atletiko Paranense postigne jedan gol i da samim tim stavi do znanja Penjarolu da nema čemu da se nada u revanšu polufinala.

I to se dogodilo relativno rano. Igrao se 24. minut kada je Terans uspeo nekako da se domogne lopte posle sopstvenog prodora, da je vrati unazad, a onda je usledila levica Nikaa. Vrlo kvalitetan udarac, prevario je golmana i suštinski već tada overio plasman u finale.

 

Kakvu-takvu šansu za nešto više Penjarol je dobio u 34. minutu kada mu je dosuđen penal. Odgovornost je preuzeo Cepelini, ali... Nije bio precizan. Već tada su gostima sve lađe potonule i tu nikakvog povratka u meč nije moglo da bude.

Kada je već bilo jasno da će Atletiko u finale, Roča je postigao gol u 81. minutu, čisto da domaćin pokaže mišiće pred finale.

Sama činjenica da će Brazilci igrati finale i Kopa Libertadores i Kopa Sudamerikane govori o njihovoj dominaciji i dobrom radu, kao i o ulaganjima, ali i o tome da su ostali podbacili u pomenutim segmentima.

Dakle, finale će igrati Bragantino i Atletiko Paranense. Dominacija Brazilaca!

KOPA SUDAMERIKANA - POLUFINALE, REVANŠI

Četvrtak

Libertad - RB Bragantino 1:3 (0:1) /prvi meč 0:2/

Petak

Atletiko PR - Penjarol 2:0 (1:0) /prvi meč 2:1/

/Nikao 24, Roča 81/


tagovi

Kopa SudamerikanaAtletiko Paranense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara