Perez stigao i Bernabeua, samo jedan fudbalski gazda ostaje nedostižan

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.02.23. | 11:34

Veliki dan bio je juče za prvog čoveka Madriđana...

Trijumfom nad Al Hilalom (5:3) u finalu FIFA klupskog prvenstva sveta u Rabatu Real Madrid došao je do 100. trofeja u klupskoj istoriji. Od tog broja maltene trećina jesu internacionalni (29), čime je Kraljevski klub neuporedivi lider Evrope u ovoj kategoriji, ispred Milana sa 18 pehara.

Diči se Real osmom svetskom krunom, ali od sinoć se na ličnom nivou posebno diči i Florentino Perez, jer uspeo je u onome što je do pre desetak godina bilo nezamislivo - da po broju trofeja dostigne Santijaga Bernabeua, utemeljivača Reala kao najvećeg kluba na svetu.

Izabrane vesti

Perezu je ovaj potonji pehar 31. u dva mandata na čelu Madriđana. Bernabeu ih u kolekciji ima isto toliko, s tim da mu Real računa i dve titule sa nezvaničnog turnira Malog prvenstva sveta održavanog u Venecueli u periodu 1952 - 1975. U pitanju je praktično preteča Interkontinentalnog kupa...

Pored toga, čovek po čijem imenu stadion Blankosa nosi ime osvojio je za vreme svoje vladavine 16 titula prvaka Španije, u šest navrata bio je prvak Evrope, isto toliko puta podizao španski Kup kralja i jednom pomenuti Interkontinentalni kup.

Ukupno 31 trofej za 35 godina na čelu kluba.

Florentino Perez se prošlogodišnjom evropskom titulom poravnao sa Bernabeuom po broju najvažnijih kruna - šest. On je pride učestvovao u osvajanju pet svetskih klupskih prvenstava, šest titula prvaka Španije, pet Superkupova Evrope, dva španska Kupa kralja, šest španskih Superkupova i jednog Interkontinetalnog kupa.

Bernabeu je bio uskraćen za evropski Superkup, u najvećem delu njegovog predsednikovanja tog takmičenja nije bilo, ali isto tako treba podvući da je Perez zaključno s današnjim danom čak 15 godina manje na funkciji.

Takođe, valja istaći da je sadašnji prvi čovek Reala tokom prošle godine po broju trofeja pretekao jednog velikog kolegu. U pitanju je Silvio Berluskoni, koji je za tri decenije u Milanu prebrojao 28 pehara.

Nedostižan će (verovatno za sva vremena) ostati čuveni predsednik Porta Pinto da Kosta sa 67 najvažnijih trofeja. On je od 1982. na toj poziciji.


tagovi

Florentino Perez

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara