Ajdin Hrustić (©Reuters)
Ajdin Hrustić (©Reuters)

Peru čeka rivala, a Kenguri golove

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.06.22. | 12:16

Selekcija Ujedinjenih Arapskih Emirata i Australije sukobljavaju se u doigravanju za odlazak u baraž za mesto na Svetskom prvenstvu

Pet timova se bori za još dva preostala mesta na Svetskom prvenstvu u Kataru kasnije ove godine. U interkontinentalnom plej-ofu za proboj na Mundijal bitku vode Kostarika i Novi Zeland, a u drugom baražu sledeće nedelje Peru čeka pobednika četvrtog kola azijske konfederacije, i to boljeg iz duela između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Australije (20.00).

Beli i Sokerusi su završili na trećem mestu u poslednjoj grupnoj fazi azijskog dela kvalifikacija i tako propustili direktne propusnice za Mundijal. Ukoliko bi UAE prošao na "mala vrata" na Svetsko prvenstvo, to bi bio povratak za ovu selekciju na završnu smotru posle 32 godine. Prvi i do sada jedini put UAE je učestvovala na Mundijalu u Italiji 1990. godine.

Izabrane vesti

S druge strane, Kenguri su već sada redovni na svetskim šampionatima. Igrala je Australija na četiri vezana Mundijala, a hoće li ostati u konkurenciji za peti zavisi od ishoda duela koji se igra na stadionu Al Rajan u Kataru.

20.00: (4,50) UAE (3,40) Australija (1,87)

Australijanci istorijski gledano jesu bolji, ali su se kroz cele azijske kvalifikacije mučili. Posebno uočljivo na kraju tog puta, pošto poslednje tri utakmice nisu dobili. Na dve ni gol nisu dali - protiv Japana i Saudijske Arabije - i zato moraju zaobilaznim putem. On je postao dodatno sužen odsustvom Toma Rogića. Napadač Seltika otkazao je učešće za ovu akciju, što je baš uzdrmalo Kengure, jer su im tako smanjene opcije u ofanzivi, pogotovo ako se zna da se u poslednje vreme pred protivničkim golom baš i nisu proslavili.

Doduše, prošle sedmice su ispalili dva precizna hica - Rajt i Mabil - za preokret nad Jordanom (2:1). I to u prijateljskom odmeravanju snaga.

I selekcija Ujedinjenih Arapskih Emirata ima problema sa efikasnošću. Na prethodna četiri susreta dala je samo dva gola, i to Južnoj Koreji i Gambiji, mada je hrabri činjenica da je dobila prethodni duel sa Australijom. Ruku na srce, pre tri godine (1:0). Od preostalih pet mečeva Australijanci su slavili na tri, a dva su okončana nerešenim rezultatima.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO, AZIJA - BARAŽ

Utorak

20.00: (4,50) UAE (3,40) Australija (1,87)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.kvalifikacije za svetsko prvenstvoFudbalska reprezentacija Australijereprezentacija Australije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara