Reinaldo (Reuters)
Reinaldo (Reuters)

Pesnica je podignuta, stadion je eksplodirao! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.12.21. | 22:17

Na hiljade navijača bez ulaznica uspelo da uđe na stadion i feštu čekanu 50 godina

Crno-beli deo Belo Orizontea je konačno dočekao feštu koju je čekao pola veka. Atletiko Mineiro je pred oko 60.000 navijača proslavio toliko željenu titulu prvaka Brazila.

Titula je osvojena na gostovanju u Baiji pre nekoliko dana, a večeras je i proslavljena na domaćem terenu u spektakularnom ambijentu. Iako je COVID mera na tribinama bilo dozvoljeno oko 37.000 posetilaca, navijačku armiju Atletiko Mineira ni to nije moglo da zaustavi. Na hiljade navijača je probilo barijere i ušlo na tribine stadiona Mineirao bez ulaznica.

Izabrane vesti

Trofej šampiona Brazila je na teren izneo legendarni Dada Maravilja, strelac šampionskog gola za prvu, i do pre nekoliko dana jedinu titulu, Atletiko Mineira u meču na Marakani odigranom 1971. A publika je pored Dade sa posebnim oduševljenjem pozdravila najvećeg idola navijača Reinalda.

Najbolji stelac u istoriji kluba je nekada svoje golove proslavljao podignutom persnicom u znak otpora prema lobijima i političkim režimima koji nisu bili naklonjeni crno-belima iz Belo Orizontea. Reinaldo je na teren izašao sa visoko podoignutom pesnicom i oduševio hiljade navijača, a potom su ih u ekstazu bacili aktuelni prvotimci.

Kuka, crkva, pesnica otpora, 4R, gomila para i superheroj iz stripa za kraj 50 godina traume

Svedok spektakla je bio Red Bul Bragantino koji je početkom sezone pretio da bi mogao da osvoji titulu. Crno-beli su u sjajnom meču skinuli skalp Red Bulovom brazilskom mezimčetu i potvrdili da su najbolji tim u državi – 4:3.

Atletiko je poveo golom Kena u 20. minutu ali su gosti preokrenuli pogocima Itala (39.) i Artura (47.) i zapretili da pokvare feštu.

Ipak, u drugom poluvremenu je proradila Atletikova teška artiljerija. Izjednačio je mladi Argentinac Matijas Saračo na asistenciju Kena, da bi preokret doneo Venecuelanac Savarino na asistenciju Sarača. Pečat na slavlje je stavio najbolji igrač i strelac tima Hulka. Snažni napadač je izašao sam na golmana i šmekerski bocnuo loptu preko njega za 4:2, pa ni novi gol Artura u nadoknadi vremena nije sprečio pobedu Atletiko Mineira.

Hulku je to bio 19. gol u ligi i izvesno je da će završiti sezonu kao najbolji srelac Serije A.


tagovi

HulkAtletiko MineiroBrazil 1Bragantino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara