©bayer04.de
©bayer04.de

Peta najveća prodaja u istoriji Seltika, ruke trlja i Mančester Siti - Frimpong pojačao Leverkuzen

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.01.21. | 19:30

Talentovani desni bek karijeru nastavlja na Baj Areni

Kako je i zvanično obelodanjeno, Žeremi Frimpong je novi igrač Bajera iz Leverkuzena. Farmaceuti su ga otkupili od Seltika za 13.500.000 evra, a talentovani defanzivac je parafirao saradnju sa nemačkim klubom do leta 2025. godine.

Nije se očekivao ovaj potez Bajera, posebno kada iz Mančester junajteda stigao Timoti Fosu Mensah. Ipak, rešili su u klubu da se obezbede na duže staze, pa su na račun aktuelnog škotskog šampiona uplatili lepu sumu. Na samo 11 igrača su u svojoj istoriji Farmaceuti potrošili više novca, istu svotu uplatili su svojevremeno na račun Genka za usluge Leona Bejlija.

Izabrane vesti

Frimpong je ponikao u Mančester Sitiju. Proveo je devet godina u omladinskim selekcijama Građana, da bi profesionalu karijeru otpočeo u Glazgovu 2019. godine, a već u prvoj sezoni u dresu Kelta osvojio je tripletu (Premijeršip, Kup Škotske i Liga kup). Godinu i po dana kasnije odlazi i u kasu Seltika unosi veliku sumu. Momak poreklom iz Gane je peti najskuplje prodat igrač Seltika, posle Kirana Tirnija (Arsenal - 27.000.000 evra), Muse Dembelea (Lion - 22.000.000 evra), Virdžila van Dajka (Sautempton - 15.700.000 evra) i Viktora Vanjame (Sautempton 14.500.000 evra). Zadovoljno dlanove posle ovog transfera trlja i Mančester Siti, kojem pripada 30 odsto od Seltikove zarade (oko 4.000.000 evra).

"Žeremi je igrač sa velikim potencijalom i pred njim je lepa budućnost u Bajeru. Tehnički je jak, izuzetno je brz i napadački je orijentisan. Dokazao se u vrhunskom klubu i fizički veoma zahtevnoj škotskoj ligi, ali i u Ligi Evrope. U pitanju je jako interesantan mladi igrač", izjavio je direktor Aspirindžija Sajmon Rolfs.

U novom klubu je dobio dres sa brojem 30, a za mesto u startnih 11 uz desnu aut liniju će konkurisati sa kapitenom Larsom Benderom i pomenutim novajlijom iz Mančester junajteda Fosu Mensahom. Frimpong je rođen u Amsterdamu, pa je na reprezentativnom nivou dosad branio boje omladinskih selekcija Oranja, ali još uvek ima pravo nastupa i za seniorske selekcije Gane i Engleske.

"Jako sam uzbuđen što ću igrati u Bundesligi i što ću nositi dres Leverkuzena. Veliki sam ljubitelj njegovog napadački orijentisanog, brzog i tehnički zahtevnog stila i nadam se da ću moći da pomognem timu", izjavio je Frimpong po dolasku u novi klub.


tagovi

Zimski prelazni rok 2021FrimpongSeltikBajer LeverkuzenMančester Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara