Milan Borjan u dresu reprezentacije Kanade (©AFP)
Milan Borjan u dresu reprezentacije Kanade (©AFP)

Petarda Kanade, blistao tandem Dejvis - Larin, Borjan ipak vadio loptu iz mreže (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.03.21. | 03:02

Selekcija Kanade trijumfom protiv Bermuda otvorila kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

Počele su KONKAKAF kvalifikacije za Katar, a Kanađani su sa kapitenom Crvene zvezde Milanom Borjanom među stativama očekivano savladali selekciju Bermuda (5:1). Totalna dominacija izabranika Džona Herdmana, koji su rivalu dozvolili svega četiri šuta, od kojih je jedan ipak pronašao put do mreže koju je čuvao Borjan. Junak trijumfa je svakako trostruki strelac Kajl Larin, udarna igla reprezentacije i turskog Bešiktaša, kojeg je u tri navrata sa golom spajao as Bajerna Alfonso Dejvis.

Koliko je Kanada bila dominantna najbolje pokazuju sledeći podaci: 73 odsto poseda, 26 šuteva ka golu rivala (14 u okvir), svega četiri napravljena faula i osam kornera, dok je rivalu dozvoljeno samo četiri puta da šutira (dva puta u okvir), golman Bermuda Dejl Iv je pored pet primljenih golova imao i devet intervencija, dok njegovi saigrači nisu iznudili nijedan korner.

Izabrane vesti

Znalo da i pre prvog sudijskog zvižduka da će reprezentacija Bermuda imati najvećih problema sa zvezdom minhenskog Bajerna, kao i napadačem istanbulskih Orlova. Upravo je posle centaršuta levog beka Bavaraca 25-godišnji golgeter Bešiktaša glavom načeo rivala. Isti tandem je samo osam minuta kasnije ponovo stupio na scenu, lopta Dejvisa sa leve strane, Larin baca čuvara na travu i preciznim udarcem duplira prednost. Malo je nedostajalo da pored Kanade na semaforu stoji broj tri u 36. minutu, ali je lopta posle šuta Luke Kavalinija pogodila prečku. Do kraja prvog dela je Larin propustio šansu da upiše het-trik, Dejvis je dva puta pretio, ali promene rezultata nije bilo.

I u nastavku se igralo pred golom Bermuda, golman Iv je imao pune ruke posla, da bi posle samo osam minuta igre i treći put kapitulirao. Riči Lareja rutinski trese mrežu rivala, posle asistencije Samuela Adekungbea. Dočekala je i selekcija Bermuda svoju šansu, igrao se 63. minut kada je sa svega par metara Kejn Kričlou naterao Borjana da vadi loptu iz mreže. Ekspresno su ipak stvari postavljene na svoje mesto, kada je samo šest minuta kasnije Larin kompletirao svoj het-trik. Čudnog li čuda, ponovo ga je sa golom spojio nestvarni Dejvis. Konačan rezultat je u 81. minutu postavio mladi fudbaler Vulverhemptona Teo Korbeanu.


KONKAKAF – KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KATARU – 1. KOLO

Sreda

Kristofer i Nevis – Portoriko 1:0 (1:0)

/Nelson 42/

Antigva i Barbuda – Montserat 2:2 (2:2)

/Eugen 23, Bišop 46 – Tejlor 7pen, 26/

Surinam – Kajmanska Ostrva 3:0 (1:0)

/Pinas 22, Donk 38pen, Viljter 76/

Četvrtak

Dominikanska Republika – Dominika 1:0 (0:0)

/Nunjez 52/

Gvatemala – Kuba 1:0 (0:0)

/Martinez 59/

Haiti – Belize u toku

Kurasao – Sant Vinsent i Grenadini u toku

Petak

Trinidad i Tobago - Gvajana 3:0 (3:0)

/Garsija 7, Telfer 15, 44/

Kanada - Bermuda 5:1 (2:0)

/Larin 19, 27, 68, Lareja 53, Korbeau 81 - Kričlou 63/

Panama - Barbados 1:0 (0:0)

/Katuj 82/

Salvador - Grenada 2:0 (1:0)

/Majen 23, Rugamas 46/



tagovi

Milan BorjanKanadaAlfonso Dejvis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara