Stefano Pioli (©Reuters)
Stefano Pioli (©Reuters)

Pioli: Nismo bili inferiorni ni sa desetoricom, Jović dobro držao loptu

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.10.23. | 00:38

„Crveni karton je bila naivna greška, i individualna i ekipna. Ovaj poraz ne utiče na naše samopouzdanje. Trudićemo se da budemo bolji. Tim zna da je na pravom putu. Moramo da budemo efikasniji pred golom“, rekao je trener Milana

Rosoneri dobijaju „male utakmice“, ali već drugi poraz u derbijima. Posle neuspeha u gradskom obračunu sa Interom, novi poraz na San Siru, ovog puta od Juventusa. Crveni karton Malika Tijaa preokrenuo je tok meča i u nastavku doprineo pobedi Bjankonera golom deteta Milana Lokatelija.

Trener Stefano Pioli rekao je da se njegov tim prilagodio meču sa 10 igrača, ali i da ni u jednom trenutku nije bio inferioran.

Izabrane vesti

Juve je to posle prvog udarca u okvir gola došao do trijumfa.

Ovo je bilo razočaranje. To nije bio rezultat koji smo želeli. Dobro smo igrali sa 11, ali smo igrali dobro i sa desetoricom i ni u jednom trenutku nismo bili inferiorni od Juventusa, tako da mislim da smo mogli da izvučemo bolji rezultat“, rekao je Pioli.

Od isključenje sve je krenulo po zlu za domaćina.

Crveni karton je bila naivna greška, i individualna i ekipna. Tijao je trebalo da zastane radije nego da ga juri. Bek je takođe bio u pogrešnoj poziciji. Istovremeno, Malik nije imao sreće kada se okliznuo, ali je trebalo bolje“.

20.45: (1,45) Fjorentina (4,40) Empoli (7,25)

Pioli je zamenio Kristijana Pulišića Pjerom Kaluluom posle isključenja.

Odlučio sam da nateram Leaa i Žirua da rade protiv trojice odbrambenih igrača Juvea i da zadržim defanzivni raspored koji smo imali“, objasnio je odluku da Amerikanac ode u svlačionicu ranije.

Luka Jović je zamenio Žirua u drugom poluvremenu, ali smo malo toga videli od srpskog napadača.

Mislim da je Jović dobro držao loptu, njegovo stanje se popravlja i u tim situacijama nam je potreban neko ko može da je drži, a ne Noa Okafor, koji je bolji kada igra bez lopte“.

Ovo je drugi poraz Milana u Seriji A u sezoni, ali ostaje na drugom mestu, sa jednim bodom manje od novog lidera Intera.

Ovaj poraz ne utiče na naše samopouzdanja. Trudićemo se da budemo bolji. Tim zna da je na pravom putu. Moramo da budemo efikasniji pred golom“, zaključio je Pioli.

Rosoneri su imali brojne odsutne za veliki meč, uključujući Majka Menjana, Tea Ernandesa i Rubena Loftus-Čika.



tagovi

MilanStefano PioliJuventusItalijaSerija A

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara