Marko Lazetić (©Star Sport)
Marko Lazetić (©Star Sport)

Pioli o transferu Marka Lazetića: Sačekaću da dođe, pa da vidim šta može

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.01.22. | 00:01

“Čim je klub reagovao, znači da se radi o talentovanom igraču“

Manje od 48 sati deli Marka Lazetića od transfera snova u Milan. Postaće prvi igrač rođen u Srbiji posle dugo vremena koji će zadužiti opremu slavnih Rosonera, a kako je Mozzart Sport već pisao talentovani napadač Crvene zvezde neće ići stopama svojih brojnih prethodnika koji su prvo iskustvo u Italiji stekli igrama kroz Primaveru, već će odmah biti priključen sastavu Stefana Piolija.

Posle nove povrede Zlatana Ibrahimovića u derbiju sa Juventusom, mladom napadaču se možda uskoro otvari put i do prvih minuta u dresu Milana, ali prvo da se transfer realizuje. Italijanski Skaj je u nedelju uveče objavio da će Lazetićevi zastupnici već tokom ponedeljka stići u Casa Milan kako bi se sastali sa sportskim sektorom kluba.

Izabrane vesti

Italijom je odjeknula jedna informacija, Mozzart Sport stigao je ubrzo do tačnih detalja Lazetićevog transfera koji će iznositi 4.000.000 + 1.000.000 evra i 10 odsto od naredne prodaje, a dolazak Zvezdinog bisera postala je jedna od bitnijih tema na Čizmi.

Novinari prisutni na San Siru iskoristili su priliku da odmah posle remija bez golova sa Starom damom pitaju Stefana Piolija za mišljenje o Lazetićevom dolasku...

“Lazetić? Prvo da sačekamo da dođe i ako uopšte dođe, pa ću da vidim šta zapravo može“, otvoreno će Pioli i nastavlja:

“Ako je klub reagovao i želi da ga angažuje, znači da se radi o talentovanom igraču“.

Podsetimo, Lazetić je unapred označen kao zamena za Pjetra Pelegrija, koga je Milan vratio Monaku sa pozajmice, a ovaj dalje nastavio put Đenove koja se “davi“ u zoni ispadanja. Lazetić karijeru u prvom timu Crvene zvezde završava već posle 17 takmičarskih nastupa, u kojima je postigao jedan gol. Bilo je to sredinom oktobra, u ubedljivom trijumfu protiv Kolubare (7:1). Prošao je Zvezdinu školu, a igrao je šest meseci i na pozajmici u Grafičaru.

Pioli je takođe otkrio da Fikajo Tomori “gotovo sigurno“ neće biti spreman za gradski derbisa Interom 6. februara, a otkrio je i kakav je zdravstveni status Zlatana Ibrahimovića.

“Zlatana muči tetiva. Sada nam predstoji kratak predah, pa se vraćamo treninzima, da se spremamo za gradski derbi“.

Evropskom fudbalu sada predstoji kratka reprezentativna pauza zbog Kupa afričkih nacija, te azijskih i južnoameričkih kvalifikacija za Mundijal u Kataru.



tagovi

Stefano PioliMarko LazetićZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Milan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara