Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pirlo: Četiri greške su previše za dvomeč u Ligi šampiona, potcenili smo Oliveirin šut

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.03.21. | 01:24

Strateg Juventusa razočaran posle eliminacije u osmini finala Lige šampiona

Uzbudljivim duelom u Torinu, Juventus i Porto su u dva sata bespoštedne borbe demonstrirali sve draži fudbala, a dramatična završnica susreta pripala je gostima koji su se uprkos porazu (2:3), zahvaljujući rezultatu iz prve utakmice plasirali među osam najboljih timova Starog kontinenta.

Kraj internacionalnog puta razočarao je sve u Juventusu, a da je dvomeč sa portugalskim timom ostavio gorak ukus u ustima priznao je i Andrea Pirlo.

Izabrane vesti

"Četiri greške u dve utakmice Lige šampiona su mnogo, previše. Normalno je da budete eliminisani posle toga", izjavio je strateg Juventusa.

Uprkos ispadanju već u osmini finala, italijanski trener još jednom je naglasio da se ne boji za svoju budućnost.

"Radim na projektu koji sam počeo pre nekoliko meseci i koji ima širu viziju. Ova godina je tek početak, pa nastavljam da radim smireno. Nisam srećan jer sam želeo da napredujem u Ligi šampiona, biće mi ovo odličan test".

Iako je torinski klub imao igrača više od 54. minuta, nije uspeo da slomi rivala i stigne do rezultata koji donosi narednu fazu.

"Nismo učinili ništa loše u periodu otkad smo imali brojčanu prednost, jedino rešenje bilo je da ih što više raširimo i dobro popunimo teren. Oni su nam pružili priliku, a potom smo mi trebali da stignemo do gola".

Trenutak odluke predstavljao je slobodan udarac Serža Oliveire koji je prošao kroz noge Kristijana ronalda i završio u mreži.

"Nikad se nije dogodilo da se okrene u živom zidu, možda su mislili da sa te daljine ne može da ugrozi gol, ali smo to nažalost platili ispadanjem. Obično se to ne dogodi, po mom mišljenju nisu razumeli važnost šuta i nisu se plašili primanja gola, potcenili su ga".

Juventus neće imati mnogo vremena da razmišlja o šamaru koji je dobio na internacionalnoj sceni s obzirom na to da ga već za vikend očekuju izazovi u prvenstvu.

"Moramo da okrenemo novu stranicu čak i ako će gorak ukus potrajati nekoliko dana. Moramo da zaronimo u šampionat jer smo tek u martu i još imamo mnogo utakmica. Moraćemo da se suočimo sa njima na najbolji mogući način i da pokušamo da popravimo poziciju na tabeli", rekao je Pirlo.


tagovi

Andrea Pirlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara