Andrea Pirlo (©Reuters)
Andrea Pirlo (©Reuters)

Pirlo detektovao problem: Postali smo predvidivi

Vreme čitanja: 1min | sub. 03.04.21. | 23:25

„Igramo sa mnogo horizontalnih pasova“, kaže trener Juventusa

Jedan od najradosnijih dana u životima navijača Torina: otkinuli su bod (ili dva) Juventusu, najvećem rivalu i praktično zaključili sve njegove šanse da osvoji novu titulu.

Crno-beli su od večeras na 12 bodova zaostatka u odnosu na vodeći Inter na tačno 10 utakmica do kraja prvenstva. Šanse da se takva razlika prestigne su zaista tanke.

Izabrane vesti

Juventus od 28 utakmica u prvenstvu 12 nije dobio, a trener Andrea Pirlo posle novog remija, sa Torinom (2:2), otkrio je i šta je najveći problem njegovog tima.

Igramo sa previše horizontalnih pasova i postali smo predvidivi. Moraćemo da mnogo radimo na fudbalskim principima, kao što su kretanje, pozicioniranje, ubacivanje između linija, a pogotovo sve to protiv timova koji se brane duboko“, rekao je Pirlo posle meča.

Izgubio je Juventus četiri utakmice u prvenstvu, ali je čak osam završio nerešeno, više nego ijedan tim iz vrha. Novi takav meč odigrao je večeras protiv gradskog rivala Torina.

Kada ne pobediš, ne možeš da budeš zadovoljan. Svesni smo da moramo mnogo toga popravimo. Previše smo bodova prosuli i normalno je da smo razočarani, očekivali smo da budemo mnogo bolji“, priznao je Pirlo.

Staroj Dami ostaje do kraja sezone da se bori za vizu za Ligu šampiona, kao i finale Kupa Italije u kojem će igrati sa Atalantom.


tagovi

JuventusAndrea PirloSerija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara