Đanluiđi Bufon (©Reuters)
Đanluiđi Bufon (©Reuters)

Pirlo i Konte već misle na Derbi Italije, a Gatuzo na Superkup

Vreme čitanja: 4min | sre. 13.01.21. | 12:57

Juventus, Inter i Napoli sa rezervistima u Kupu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Treneri Juventusa i Intera imaju nameru da odmore gotovo sve najbolje igrače u utakmicama Kupa Italije za meč koji ih očekuje u nedelju veče na Meaci. Na istoj liniji je i Rino Gatuzo koji će pružiti šansu rezervistima i igračima koji se vraćaju u tim posle povreda i žele da se vrate što pre u vrhunsku formu. Juventus protiv Đenove ni sa rezervnim timom ne bi trebalo da ima veće probleme jer će i Balardinijev tim igrati sa rezervama dok će Inter i Napoli morati dodro da oznoje dresove protiv toskanskih klubova: Fjorentine i Empolija

Izabrane vesti

JUVENTUS – ĐENOVA

Dovoljno je ovlaš pogledati najavljenu formaciju Juvenutsa za meč protiv Đenove pa shvatiti da Andrea Pirlo već uveliko misli na sudar sa Interom u nedelju. Trudio se juče trener Stare dame da na rečim stavi do znanje da je njemu i klubu stalo do Kupa Italije. Međutim, dela ne prate reči. Od igrača koji večeras budu počeli meč samo će Morata i eventualno Demiral biti starteri u nedelju veče na San Siru.

U timu Bjankonera debitovaće od prvog minuta tinejdžer Dragušin a u tim se vraća kapiten Đorđo Kjelini koji ima gotovo duplo više godina od mladog Rumuna. Posle dužeg vremena ćemo videti i Portanovu dok će na sredini terena dobiti šansu Artur i Rabio.

Večerašnji duel bi trebalo da bude velika prilika za Dejan Kuluševskog. Forma Šveđanina je u usponu što se videlo protiv Milana i Sasuola, takođe Morata je idealni partner u napadu za nekadašnjeg igrača Parme i zato ne iznenađuje da Pirlo upravo polaže nade u 20-ogodišnjeg fudbalera poreklom iz Severne Makedonije.

Podsetimo, Juve neće moći da računa večeras na Kvadrada, Aleksa Sandra i De Lihta (pozitivni na Kovid 19) kao ni na povređenog Mekenija, Dibalu i Kjezu.

Poput Pirla i trener Đenove Balardini misli više na prvenstvo i da se što pre udalji zone ispadanja tako da će i Grifone imati kombinovan sastav u kome će biti više rezervista nego startera. Jedina nedoumica oko sastava tima se odnosi na Ivana Radovanovića. Tutosport ga daje u ulozi komandanta odbrane, Gazeta ga svrstava u vezni red a Korijere smatra da će Radovanović biti pošteđen za meč sa Atalantom u Bergamu.

JUVENTUS 4-4-2: BUFON – DEMIRAL, DRAGUŠIN, KJELINI, FRABOTA – BERNARDESKI, ARTUR, RABIO, PORTANOVA – KULUŠEVSKI, MORATA

ĐENOVA 3-5-2: MARKETI – BANI, RADOVANOVIĆ, GOLDANIGA – GILJONE, MELEGONI, ROVELA, LERAGER, ČIBORA – PJACA, SKAMAKA

FJORENTINA – INTER

Utakmica u Firenci privlači najveću pažnju zbog najave Antonija Kontea da će pružiti priliku Kristijanu Eriksenu da bude režiser igre Intera iako je sam kormilar Nerazura pre mesec i po dana izjavio da Danac nije skrojen da dirijuje igrom tima već da igra bliže protivničkom golu.

Dobri poznavaoci lika i dela italijanskog trenera nisu uvereni u iskrenost njegovih proklamovnanih želja vezanih za Eriksena. U svakom slučaju osim bivšeg igrača Totenhema popravni ispit će imati serija fudbalera Nerazura: Ranokja i Kolarov u odbrani, Galjardini, Sensi i Perišić u veznom redu i Sančez u napadu.

Poput Pirla i Konte će ostaviti na klupi igrače u koje se najviše uzda, počev od De Fraja u odbrani preko Barele na sredini terena do Hakimija na krilu i Lukakua u napadu: od njih se pretenduje da u nedelju odigraju utakmicu života.

Čezare Prandeli je jedini trener čija su dela i izbor tima za nastup u Kupu Italije kompatibilni sa izjvama o važnosti takmičenja i želji da se prođe u sledeću rundu. Šefa stručnog štaba Ljubičastih će izvseti najjaču postavku sa eventualno jednom ili dve promene u odnosu na startnu postavku.

Šef struke i igrači Fjorentine će biti dodatno motivisani povratkom predsednika i vlasnika kluba Roka Komisa koji je doleteo iz Njujorka specijalno za meč sa Interom da bi lično vodio pregovora sa menadžerom Dušana Vlahovića o produžetku ugovora srpskog centarfora.

FJORENTINA 3-4-2-1: TERAČANO – KVARTA, MILENKOVIĆ, IGOR – VERUTI, AMRABAT, BORHA VALERO, BIRAGI – KALJEHON, KASTROVILI – VLAHOVIĆ

INTER 3-5-2: HANDANOVIĆ – ŠKRINJAR, RANOKJA, KOLAROV – JANG, GALJARDINI, ERIKSEN, SENSI, PERIŠIĆ – SANČEZ, LAUTARA MARTINEZ

NAPOLI – EMPOLI

Na papiru Napoli ne bi trebalo mnogo da se muči protiv drugoligaša Empolija, međutim tim iz Toskane je na čelu tabele i izgubio je samo jednu utakmicu u ovoj sezoni. Takođe, posle poraza od Specije, u Kastel Volturnu su dodatno oprezni a Empoli dolazi u najjačem sastavu i sa svim igračima na raspolaganju. Naravno, Rino Gatuzo ima nameru da odmori par svojih ključnih igrača imajući u vidu da Napoli čeka meč sa Fjorentinom a zatim Superkup Italije sa Juventusom u Ređo Emiliji u sledeću sredu.

Večeras ćemo videti prvi put posle oporavka od povrede Kulibalija u odbrani Napolija dok će Mertens najverovatnije dobiti priliku da oseti draž utakmice u drugom poluvremenu. Povratak Senegalca i Belgijanca je kao neka vrsta proviđenja budući da su povrede Manolasa i Osimhena teže nego što su se nadali u Kastel Volturnu.

Nikola Maksimović će najverovatnije biti pošteđen za sledeće mečeve pošto je u odsustvu Manolasa srpski defanzivac drugi izbor Gatuza, odmah posle Kulibalija. Na drugoj strani bi trebalo da vidimo od prvog minuta Aleksu Terzića.

NAPOLI 4-2-3-1: MERET – DI LORENCO, KULIBALI, RAHMANI, GULAM – DEME, LOBOTKA – POLITANO, ELMAS, LOZANO – PETANJA

EMPOLI 4-3-1-2: FURLAN – KAMBIJASO, KAZALE, PIRELO, TERZIĆ – RIČI, DAMIJANI, ZURKOVSKI – BAJRAMI – OLIVIJERI, MATOS

ITALIJA, KUP - OSMINA FINALA

Utorak

Milan - Torino 0:0 ***penalima 5:4

Sreda

15.00: (4,40) Fjorentina (3,55) Inter (1,87)

17.45: (1,30) Napoli (5,70) Empoli (9,00)

20.45: (1,47) Juventus (4,40) Đenova (7,25)

Četvrtak

17.30: (1,55) Sasuolo (4,10) SPAL (6,00)

21.15: (1,25) Atalanta (6,50) Kaljari (10,0)

Utorak 19.01.

21.15: (1,33) Roma (5,40) Specija (8,50)

Četvrtak 21.01.

21.15: (1,43) Lacio (4,50) Parma (7,50)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Kup ItalijeJuventusNapoliEmpoliĐenovaFjorentinaInter

Obaveštavaj me

Juventus
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara