(© Star sport)
(© Star sport)

Pobeda iz svlačionice: Partizan se mučio, pa posle Stanojevićevih saveta dobio Krstajića (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 05.05.21. | 17:47

Natho sa penala, Holender, pa Jojić, tek da pokažu da crno-beli mogu i bez Takume Asana

Može ofanziva Partizana i bez Takume Asana. Danima su crno-beli govorili kako su ostali zatečeni gestom krilnog napadača, da ih je Japanac ostavio na cedilu, zamerili mu na tajmingu rastanka, a onda je utakmica sa TSC-om pokazala da njegov učinak nije baš toliko bitan kao što su pojedinci smatrali. Ubedljivih 3:1 protiv vrlo dobre ekipe Mladena Krstajića najbolji su dokaz da je Parni valjak ekspresno preboleo iznenadni odlazak najboljeg klupskog strelca.

Drugi trijumf nad sastavom iz Bačke Topole direktna je posledica „intervencije“ Aleksandra Stanojevića u pauzi između dva poluvremena. Samo šef stručnog štaba domaćeg sastava zna kojim rečima i(li) taktičkim idejama je prodrmao usnuli tim, ali posle njegovih saveta od 16.45 do 17.00 na teren stadiona u Humskoj izašao je pravi Parni valjak i za 20-ak minuta samleo rivala koji je Savu Miloševiću pravio ozbiljne probleme u prethodnom, a aktuelnom treneru u oba meča ovog prvenstva. Iako se to ne bi zaklmjučilo na osnovu rezultata.

Izabrane vesti

Koliko je za blickrig domaćina po istrčavanju iz svlačionice zaslužan Stanojević savetima, toliko je Bibars Natho učinkom. Najpre sigurnom realizacijom jedanaesterca (posle starta Marka Petkovića nad Slobodanom Uroševićem), te pasom kroz „šumu“ nogu za Filipa Holendera. Stigao je Izraelac da poboljša brojke u statističkim kolonama, pored njegovog imena sad je 14 golova i osam asistencija, dovoljno za status drugog najefikasnijeg fudbalera Partizana ove sezone. Odmah iza Asana, a ispred Lazara Markovića (odsutnog zbog povrede), a kad crno-belima nedostaju dva najproduktivnija igrača u polju logično je bilo da odgovornost preuzme iskusni vezista. Kao u Novom Sadu, protiv Proletera, opet je pokazao koliko je značajan za ekipu.

Samo kad hoće.

Takmičarski nebitan, meč sa TSC-om trebalo je da pokaže kako će u završnici sezone izgledati manevar Partizana bez Asana. Njegov izostanak Stanojević je rešio tako što je prebacio Nemanju Jovića na desnu stranu, pomerio Miloša Jojića na poziciju levog krila - u drugom delu ih zarotirao - te iako su njih dvojica kreirala treći pogodak favorita, utisak je da igrom, naročito u prvom poluvremenu, nisu bili onoliko agresivni i(li) opasni kao Takuma. Ipak je reprezentativac Japana postavio visoke standarde...

Kao što ih je Stanojević postavio po pitanju kvaliteta odbrane. Kad je pravio dugačku seriju pobeda rivali maltene nisu stvarali šanse Partizanu, a onda je TSC na crno-beloj strani Topčiderskog brda pokazao da je koncentracija pojedinaca u poslednjoj liniji na vrlo niskoj tački i da će do finala kupa sa Crvenom zvezdom stručni štab morati da se bavi i tim detaljima. Odavno se nije desilo da neki tim u Humskoj bude opasan kao Krstajićev i da muči viceprvaka. Pogotovo u prvom poluvremenu kad se našao u četiri velike prilike, demonstrirajući koliko je Nenad Lukić koristan u osmišljavanju akcija i spremanju šansi saigračima.

U tom periodu gosti iz Bačke Topole su bili bolji, pretili preko Đure Zeca, Mihaila Banjca (dvaput), najbolju šansu propstio je upravo Lukić (odbrana Vladimira Stojkovića), možda je zakinut i za jedanaesterac pri rezultatu 0:0 (duel Aleksandra Miljkovića i Đur Zeca) da bi tek kad je pitanje pobednika rešeno poentirao preko rezerviste Borka Duronjića (asistenta u onom remiju na istom mestu u jesen 2019). I to na dodavanje Nenada Lukića. Potencijalno se baš ovom partijom napadač iz „klase 1992“ preporučio Stanojeviću...


S


SUPERLIGA SRBIJE, 35. KOLO

PARTIZAN - TSC 3:1 (0:0)

/Natho 53 pen, Holender 64, Jojić 68 - Duronjić 83/

Beograd

Stadion Partizana

Igrano bez prisustv gledalaca

Sudija: Srđan Jovanović

Žuti karton: Holender, Vujačić (Partizan), Stanojev, Petković, Tumbasević (TSC)

Partizan (4-2-3-1): Stojković – Miljković, S. Marković, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Šćekić (od 80. Smiljanić) – Jović (od 71. Stevanović), Natho (od 71. Pavlović), Jojić (od 78. Terzić) – Holender (od 71. Štulić). Trener: Aleksandar Stanojević.

TSC (4-2-3-1): Filipović – Petković (od 79. Varga), Antonić, Damjanović, Petrović – Banjac (od 79. Tumbasević), Tomanović (od 67. Đakovac) – Stanojev (od 70, Duronjić), Milićević, Zec (od 86. Tomašević) – Lukić. Trener: Mladen Krstajić.

SUPERLIGA - 35. KOLO

Utorak

OFK Bačka – Novi Pazar 0:1 (0:1)

/Aganspahić 7/

Javor – Proleter 1:1 (1:0)

/Ilić 21 – Knežević 51/

Mladost Lučani – Voždovac 1:0 (1:0)

/Šatara 45+1/

Napredak – Čukarički 1:0 (0:0)

/Milošev 90+1/

Radnik – Spartak Ždrepčeva krv 2:0 (0:0)

/Makarić 85 pen, 90+6/

Sreda

Inđija - Mačva 2:2 (1:0)

/Bastajić 12 pen, Dimitrov 65 - Knežević 49, 79/

Partizan - TSC 3:1 (0:0)

/Natho 53 pen, Holender 65, Jojić 67 - Duronjić 83/

Vojvodina - Radnički 0:0

Zlatibor - Metalac 1:0 (1:0)

/Vukić 24/

Rad - Crvena zvezda, u toku



tagovi

FK PartizanBibars NathoMiloš JojićFilip HolenderMladen KrstajićNenad LukićAleksandar StanojevićTSC Bačka Topola

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara