Detalj sa duela Aston Vile i Totenhema (©Reuters)
Detalj sa duela Aston Vile i Totenhema (©Reuters)

Pobeda posramljenih i Murinjova psihološka igra sa klincima na klupi

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.03.21. | 08:51

Portugalac na gostovanje u Birmingemu vodio dvojicu 16-godišnjaka

Porazi od Arsenala i Dinama razbesneli su Žozea Murinja. Ovaj drugi mnogo više, pošto je Totenhem u Zagrebu prokockao 2:0 iz prve utakmice i posle produžetaka ostao bez četvrtfinala Lige Evrope.

Reakcija se tražila u Birmingemu, a igrači su je pokazali. Aston Vila je u nedelju savladana sa 2:0 sigurnom igrom Pevaca i golovima Karlosa Vinisijusa u 29. i Harija Kejna u 68. minutu.

Izabrane vesti

Za nedeljno gostovanje Murinjo je promenio čak sedam startera iz duela sa Dinamom, a među rezervama bili su 16-godišnjaci, napadač Dejn Skarlet i Alfi Devajn. Nisu ulazili u igru, ali je Portugalac dobio ono što je želeo.

"Treba nam pozitiva, treba nam sveža krv i trebaju nam dvojica 16-godišnjaka na klupi da pokažu drugima da gledamo i u budućnost. Ako budu morali da igraju, igraće. Nema problema oko toga", pričao je Murinjo u najavi utakmice.

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

Na njegovo zadovoljstvo, stariji saigrači pobrinuli su se da nema potrebe za uvođenjem tinejdžera, koji su se inače po drugi put ove godine našli među rezervama. Skarlet je imao čast i da protiv VBA (2:0) istrči na teren, doduše samo na nekoliko sekundi pošto je u nadoknadi zamenio Sona.

"U četvrtak smo dobili ožiljak koji će dugo trajati. Neće ga zalečiti samo jedna pobeda, a biće izazov da u kontinuitetu pokažemo ljudske kvalitete kao protiv Aston Vile. Bila je to pobeda grupe koja se osećala posramljeno zbog onoga što se desilo. A biti posramljen je, po mom mišljenju, muška reakcija i ne interesuje me ako neko misli da nije i da muškarci ne treba da budu emotivni. Meni je drago što su moji igrači pokazali da jesu takvi", istakao je trofejni trener.

Murinjo je posebno istakao Džafeta Tangangu i Džoa Rodona.

"Trebali su nam gladni igrači, sveža krv i pozitivna energija. Hteo sam na terenu igrače za koje sam znao da im je ova utakmica važna, kao što su Tanganga i Rodon. Njihova energija je nešto što je bilo potrebno ekipi".

Naglasio je Portugalac da od svog tima uvek želi da vidi želju za pobedom, pa makar i u porazu.

"U fudbalu je danas sebičluk svuda oko nas, individualni interes, menadžeri...Potrebno je vreme da bi se u ekipi razvilo osećanje empatije, jer psihološki profil mladih ljudi nije jednostavan. Ja želim da budem ponosan na svoje fudbalere bez obzira na rezultat, želim da razvijem duh zajedništva u timu, bez obzira na to koji smo na tabeli ili dokle smo stigli u nekom kupu, ali to ne mogu da uradim sam. Moram zajedno sa klubom, sa igračima. Moramo da imamo ovakvo zajedništvo u svakoj utakmici", naglasio je Murinjo posle pobede nad Aston Vilom.

Totenhem posle 29 kola ima 48 bodova i trenutno je na šestom mestu, sa tri boda manje od četvrtoplasiranog Čelsija koji je na poziciji za direktan plasman u Ligu šampiona. U narednom kolu, 4. aprila londonski Pevci igraju u Njukaslu.


tagovi

Žoze MurinjoPremijer ligaTotenhem

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara