Detalj sa meča Partizan - Proleter (©MN Press)
Detalj sa meča Partizan - Proleter (©MN Press)

Pobeda za zelenim stolom: Proleter igrao sa sedmoricom „zabranjenih“, FSS dodelio bodove Radničkom

Vreme čitanja: 1min | sre. 22.12.21. | 19:12

Novosađani lažirali izveštaje

Igrao se novosadski Proleter sa vatrom i opekao se. Okončao je tim Proleter jesenji deo šampionata pobedom nad niškim Radničkim, ali je Aleksandar Pivić, direktor takmičenja, uočio nepravilnosti i oduzeo je Novosađanima tri boda. Utakmica 21. kola Superlige registrovana je rezultatom 3:0 za Nišlije.

Novosađani nisu imali uredne lekarske preglede za sedmoricu prvotimaca, pokušali su da ih „prošvercuju i prevare“ sistem „komet“, javlja Sportklub. Sistem je sat i po pre početka utakmice na Karađorđu udentifikao da nije sve regularno, ali su u Proleteru tek tako prešli preko toga. Odlučili su da izađu na teren sa sedmoricom koja nikako nisu smela da igraju, a kasnije su lažirali izveštaje.

Izabrane vesti

Na Karađorđu je Proleter trijumfovao 2:0 – golove postigli Ninković i Tomović – ali je bez osme pobede ostao za zelenim stolom. Postoji mogućnost da odluka bude preinačena, pošto Proleter ima mogućnost da podnese žalbu drugostepenoj komisiji, ali je malo verovatno da će ona biti uvažena.

Radnički je neočekivano dobio tri boda i napravio proboj do četvrtog mesta. Izjednačile su se Nišlije sa Vojvodinom i Napretkom, i sada imaju 30 bodova, dok je Proleter na 24 posle poništavanja rezultata.



tagovi

Proleter Novi SadRadnički NišSuperligaSuperliga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara