Počelo je! Njukaslova prva kupovina ovog leta, tek će da ih bude…

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.06.22. | 19:14

Svrake izdvojile 15.000.000 funti za levog beka

Kada su bogati Saudijci jesenas preuzeli Njukasl, bilo je očigledno da ćemo dobiti još jedan “petro klub” iza kojeg stoji cela država i koji će debelo uzdrmati fudbalsko tržište kao što su to prethodnih godina uradili Mančester Siti i Pari Sen Žermen.

Još u zimskom prelaznom roku su novi vlasnici odobrili trošak od preko 100.000.000 evra za pojačanja (Bruno Gimaraes, Kris Vud, Kiran Tripijer…) kako bi klub izborio opstanak. I pogodili su. Njukasl je odigrao sjajan drugi deo sezone i glatko prebrinuo bitke oko premijerligaškog statusa. Među zimskim pojačanjima je bio i levi bek Met Target koji je iz Aston Vile stigao na pozajmicu i ostavio sjajan utisak. Propustio je samo jedan meč od dolaska, u ostalima je odigrao svaki minut i bio jedan od najzaslužnijih za uspešan drugi deo sezone. Kao nagrada je stigla odluka kluba da ga otkupi po ceni od 15.000.000 funti što je oko 17.500.000 evra.

Izabrane vesti

“Apsolutno sam presrećan što sam potpisao ugovor na četiri godine. Za mene je ovo bila laka odluka jer su me svoi u klubu sjajno primili. Počevši od vlasnika do navijača”, rekao je Target po potpisu ugovora.

On je Njukaslova prva letnja kupovina a još veće i atraktivnije se tek očekuju. Klub sa Sent Džejms Parka ovih dana završava transfer supertalentovanog francuskog napadača Igoa Ekitikea iz Remsa kojeg su želeli i zimus ali on tada nije bio raspoložen za promenu sredine. Ekitike je eksplodirao ove sezone i bio najproduktivniji tinejdžer u ligama petice sa golom ili asistencijom na svakih 97 minuta. Privukao je i pažnju klubova poput Milana i Borusije Dortmund ali oni nisu bili spremni da plate koliko i Njukasl. Englezi su pristali na Remsov zahtev od 30.000.000 evra plus bonusi i dobili zeleno svetlo da počnu pregovore i sa igračem oko uslova petogodišnjeg ugovora.

Pored Ekitikea, očekuje se atraktivno pojačanje na poziciji krila a mete su Ismaila Sar iz Votforda i Musa Dijabi iz Leverkuzena. Kandidati za štopera su Gonsalo Inasio iz Sportinga, Sven Botman iz Lila, Stefan de Fraj iz Intera, Merih Demiral iz Atalante, Maksim Lakroa iz Volfzburga, Evan Ndika iz Ajntrahta… Barem jedan od njih bi trebalo da dođe. Takođe, traži se i još jedan levi bek pored Targeta a meta je Renan Lodi iz Atletika. Želja je i pojačanje u veznom redu a opcije su Ibrahima Sangare (PSV), Seko Fofana (Lans), Žordan Veretu (Roma)… Njukasl hoće i novog golmana a prva meta im je Din Henderson iz Mančester Junajteda. Alternative su Tomas Strakoša, Džordan Pikfrod, Ugurdžan Čakir

Na kraju, pravi kapitalac bi trebalo da stigne u napad. Darvin Nunjez je nerealna meta ali Dominik Kalvert Luin, Džonatan Dejvid ili Viktor Osimen nisu. Biće ovo vrelo leto na Sent Džejms Parku… 


tagovi

Met TargetLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara