Taribo Vest (©MN Press)
Taribo Vest (©MN Press)

Pod uticajem Tariba Vesta najbolji fudbaler Kenije otvara crkvu

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.04.21. | 20:22

Bivši fudbaler Partizana širi svoju veru

Specifičan je bio Taribo Vest kao fudbaler. Prepoznatljiv po kikicama koje je farbao u boje kluba za koji nastupa. Često se pričalo o tome da li je zaista rođen 1974. godine ili dosta ranije, ali jedno nije bilo sporno - bio je odličan odbrambeni fudbaler.

Tokom karijere - čiji je jedan deo posvetio Partizanu - osvojio je prvenstvo Francuske sa Okserom 1996. godine, UEFA kup sa Interom 1998, prvenstvo Srbije i Crne Gore sa crno-belima 2003, dok je sa reprezentacijom Nigerije 1996. bio olimpijski šampion, a 2000. drugoplasirani na Afričkom kupu nacija.

Izabrane vesti

Po završetku bavljenja fudbalom, 2007. godine, posvetio se religiji. U Lagosu je 2014. osnovao svoju crkvu i postao sveštenik, a svoja verovanja prenosi i drugima. U ekskluzivnom intervjuu za Mozzart Sport Kenija, najbolji tamošnji fudbaler Denis Olijeh, ispričao je da je pod Vestovim uticajem rešio da i sam osnuje crkvu.

Na pitanje da li je tokom igranja u Evropi (po dve godine proveo je u Nantu i Ažaksiou, a pet u Okseru) ostvario kontakt sa nekim poznatim fudbalerom, Olijeh je izdvojio Tariba Vesta.

"Neću da lažem i pričam kako sam u kontaktu sa nekim velikim imenima, ali igrač s kojim se čujem je Taribo Vest. Stalno mi govori da otvorim crkvu u Keniji. Kaže: 'Denise, moraš da otvoriš crkvu u Keniji. Ja ću doći da ti pomognem'. Rekao sam mu da hoću, jednog dana ću otvoriti crkvu", ispričao je bivši reprezentativac Kenije.

Olijeh je pričao i o ponudi Katara da 2004. godine za skoro 7.000.000 evra promeni državljanstvo kako bi mogao da nastupa za tamošnju selekciju.

"Da mi danas neko ponudi taj novac, prihvatio bih, ali sada je kasno. Poznavajući kako funkcionišu arapske zemlje, mislim da sam doneo ispravnu odluku u to vreme. Mogao sam da uzmem novac, ali ne bih imao mir. Znam Kenijce koji rade tamo i nije im lako. Da je bila neka evropska zemlja, naravno da bih promenio državljanstvo", iskren je nekadašnji fudbaler.



tagovi

Taribo Vest

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara