Stadion Kamp Nou (©Reuters)
Stadion Kamp Nou (©Reuters)

Podele u svlačionici Barse: Ter Štegen, De Jong i Lengle prihvataju smanjenje plate, ostali – ne

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.10.20. | 09:52

Svi izuzev trojice prvotimaca potpisali da nisu saglasni sa umanjenjem primanja od 30 odsto

Odavno relacije i odnosi u Barseloni nisu potpuno normalni, a razdor unutar kluba sada bi mogao da bude još veći.

Mesecima unazad šuškalo se o predlogu uprave katalonskog velikana igračima da pristanu na smanjenje godišnje plate u visini od 30 odsto kako bi se klupske finansije održale i ne bi došlo do kolapsa, a ta tema stavljena je na dnevni red svlačionice. Praktično svi prvotimci potpisali su da odbijaju da im se odbije jedan cent od primanja, što je trebalo Barseloni da uštedi 203.000.000 evra, javlja radio Katalunja. Praktično svi, jer su trojica standardnih prvotimaca ipak prihvatili ovaj predlog kluba! Radi se o Mark Andreu Ter Štegenu, Klemonu Lengleu i Frenkiju de Jongu.

Izabrane vesti

Kako se navodi, trojica fudbalera su vrlo svesni koliko je klupski budžet opterećen i žele Barseloni da pomognu na sve načine. Radio Katalunja preko svojih izvora navodi kako su Ter Štegen, Lengle i De Jong uglas prokomentarisali kako je “prirodno da se pomogne klubu u ovom trenutku”, što očigledno nije stanovište sa kojeg gleda ostatak tima. Da su odnosi u klubu poljuljani govori i ovaj primer, jer ekipa nije uspela da nastupi s jedinstvenim stavom ni po ovom pitanju.

Važno je istaći da Barselona od svojih igrača ne traži da se odreknu 30 odsto od godišnje plate, odnosno ukupno 203.000.000 evra, već da prihvate da im se taj novac isplati s odloženim rokom!

Podsetimo, u klubu odavno bukti rat na relaciji uprava – svlačionica zbog afere prvog čoveka Barse Đozep Marije Bartomeua umešanog u skandalozno “botovanje” protiv igrača, klub se nalazi pred organizacijom referenduma za smenu aktuelne garniture, a odnedavno se vodi verbalni sukob Antoana Grizmana i novog trenera Ronalda Kumana.

Nešto je trulo u Barseloni…



tagovi

Mark Andre Ter ŠtegenFrenki de JongKlemon Lengle

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara