Damjan Đoković (©Reuters)
Damjan Đoković (©Reuters)

Podvlačenje crte uz derbi

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.12.20. | 15:19

Kluž domačin Krajovi u okvriu poslednjeg meča u 2020. godini u prvenstvu Rumunije

Derbi za kraj. Zavesu na 2020. godinu u rumunskoj Ligi 1 spustiće večeras aktuelni prvak Kluž i prošlogodišnji vicešampiona Krajova, koja je u samom finišu ostala bez dugo očekivanog pehara namenjenog najboljem. Ove sezone Studenti su rešeni da se ponovo "pobiju" za krunu, ali sada umesto jednog protivkanidata imaju dva. Pored Železničara na tron "puca" i trenutni lider FCSB, što garantuje triler završnicu.

No, daleko je podvlačenje crte tamo negde pred leto, vratimo se trenutno svođenj računa za godinu koja se primiče kraju. Večeras u Klužu snage odmeravaju druga i treća ekipa lige i teško da je moglo bolje za finiš 2020. Domaćin je trećeplasiran, ispao je nedavno iz grupne faze Lige Evrope u šokantnoj završnici i sada trupe Edvarda Jordaneskua mogu da se posvete samo domaćim obavezama.

Izabrane vesti

Gosti su bolje plasirani i imaju bod više, a domaći teren, barem prema statistici, ovde ne bi trebalo da bude od presudne važnosti. Oba takmaca su skoro perfektna na strani sa istovetnim skorom od šest pobeda i remijem na sedam mečeva van kuće.

Treba reći da je vodeći FCSB nedavno porazio Studente, dok je od Kluža poražen. U svakom slučaju, veliki je ulog na ovom susretu jer se radi o samom vrhu Lige 1.

Meču sa Krajovom biće peti za Jordaneskua kraj aut linije, doduše u drugom mandatu. Sa novim trenerom, Železničari su ostvarili četiri pobede, uz poraz zabeležen u Ligi Evrope, 1:2 u Bernu sa Jang Bojsom, rezultat koji je takođe značio eliminaciju iz takmičenja.

Krajova je sastav koji je takođe promenio trenera ove jeseni, pošto je Korneliju Papura zamenio Kristijana Bergodija, i isto ima jedan poraz sa novim kormilarom, koji je preuzeo tim sredinom novembra, a on se desio u prošlom kolu protiv FCSB-a 0:2.

RUMUNIJA 1 - 15. KOLO

Ponedeljak

Arad - Astra Đurđu 0:6 (0:2)

/Riza 7, Budesku 20pen, 64pen, 77, Azulaj 81, 84/

FCSB - Sepsi 1:1 (1:1)

/Kristea 30 - Fofana 37/

Utorak

20.00: (1,88) Kluž (3,35) Univerzitatea Krajova (4,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Univerzitatea KrajovaCFR KlužKlužRumunija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara