Tribina sa hrvatskim navijačima (©Reuters)
Tribina sa hrvatskim navijačima (©Reuters)

Pokrenut disciplinski postupak protiv Hrvatske zbog ustaške zastave

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.09.23. | 18:31

HNS na udaru UEFA...

Hrvatska je na dobrom putu da se plasira na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, no veliko je pitanje hoće li sve utakmice do kraja kvalifikacionog ciklusa moći da igra pred punim tribinama. Konkretno iduću u oktorbu na Osijekovom novoizgrađenom stadionu protiv Turske, jer UEFA je pokrenula disciplinski postupak.

Našao se HNS na udaru Krovne evropske fudbalske organizacije, potvrdili su iz tamošnjeg Saveza. Disciplinski postupak je pokrenut zbog rasizma i diskriminacije na utakmici evropskih kvalifikacija između Hrvatske i Letonije, iliti uprošćeno zbog isticanja ustaških simbola na zastavi.

Izabrane vesti

Organizacija FARE je imala svog čoveka na Rujevici, stadionu Rijeke, koji je u izveštaju podnetom delegatu naveo da je u sektoru sa hrvatskim navijačima primećen pojedinac koji je u nekoliko navrata istakao ustašku zastavu. Dvojbe u UEFA nije bilo, usledila je reakcija, iako je redarska služba primetila da tri osobe dižu zastavu sa zabranjenim simbolima, izdvojila ih i predala policiji, kao i pomenuti sporni rekvizit.

Za HNS je otežavajuća okolnost što je već pod uslovnom kaznom. Ona datira još od završnice Lige nacija igrane u Roterdamu, kada su Hrvati preplavili lučki grad u Holandiji. Nova kazna bi potencijalno mogla da aktivira kaznu igranja jedne utakmice na domaćem terenu bez publike. Sve to je potvrdio i čovek zadužen za prevenciju, sigurnost i integritet pri HNS-u.

„Nažalost, tri pojedinca dovoljna su da pokvare prekrasnu sliku s Rujevice, gde su naši navijači bili besprekorni, što je vidljivo i u izveštaju delegata, koji nije imao zamerke na ponašanje navijača“, poručio je Jurica Jurjević.

Znajući da je u UEFA nulta tolerancija za ovakve i slične ispade, Hrvatskoj se smeši igranje pred praznim tribinama protiv Turske na Pampasu.


tagovi

HNSfudbalska reprezentacija hrvatskeUEFADisciplinska komisija UEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara